ΕΛΜΕ Καρδίτσας : Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών


Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, που παλεύουν ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στα φορολογικά μέτρα.
Είναι γεγονός ότι οι αγρότες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, παλεύοντας με κάθε τρόπο να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Τα προβλήματα υπήρχαν από παλιά και ανάγκαζαν πάντα τους αγρότες να βγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Δυστυχώς όμως, συνεχίζονται πιο έντονα σήμερα χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα φως για λύση αυτών, μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων και των κυβερνήσεων που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Το κακό παράγινε. Σήμερα ο αγροτικός κόσμος θυμίζει καζάνι που βράζει.
Ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος στηρίζει την οικονομία της χώρας μας, κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Εφόσον συνεχιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των χαρατσιών και της καταστρατήγησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν θα μπορεί κανένας αγρότης να επιβιώσει. Σε μια περιοχή κυρίως αγροτική, όπως είναι ο νομός μας, αυτό θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Από την πολιτική αυτή πλήττεται και ο δικός μας κλάδος των εκπαιδευτικών, γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες σε έναν αγώνα. Για να ακυρώσουμε παλιούς και νέους αντιασφαλιστικούς νόμους, οι οποίοι έχουν ως στόχο την εξαφάνιση των μικρομεσαίων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας έμπρακτα την αντίθεση τους στα καταστροφικά σχέδια των δανειστών και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές παρεμβάσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας