Εμπορικές σχέσεις Καρδίτσας – Κωνσταντινούπολης


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008 η συνάντηση επιχειρηματιών – μελών των Επιμελητηρίων Καρδίτσας και Τρικάλων, με την επιχειρηματική αποστολή από το Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα Τρικάλων, στο ξενοδοχείο DIVANI HOTEL, ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλειου Γιαγιάκου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Ψημμένου και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης κ. Tahsin Oztiryaki.

Μετά το πέρας των ομιλιών και την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες ξεκίνησαν τα ραντεβού τους με τους Τούρκους εκπροσώπους. Οι κατηγορίες των προϊόντων τις οποίες η τουρκική πλευρά προώθησε κυμαίνονταν στο χώρο των μυρωδικών-μπαχαρικών, ειδών διατροφής, ανοξείδωτα σκεύη κουζίνας, κατασκευών, μαρμάρων, κλωστοϋφαντουργίας, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, επίπλων και ιατρικού εξοπλισμού.

Τόσο οι επιχειρηματίες των δύο νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, όσο και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από την όλη διοργάνωση, όσο και από τις μεταξύ τους επαφές, ελπίζοντας στην ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών 1ου & 2ου Γυμνασίου Σοφάδων στην Νομαρχία
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά