Επίσκεψη μαθητών 1ου & 2ου Γυμνασίου Σοφάδων στην Νομαρχία


Ενόψει της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης των Σοφάδων, οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου & 2ου  Γυμνασίου Σοφάδων που κλήθηκαν να το παρακολουθήσουν, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Νομάρχη κ.Φ.Αλεξάκο, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ν.Σ κ.κ. Νικ.Καλιακούδα & Θ.Τότσικα.

Στη συνάντηση, παρουσία των υπευθύνων εκπαιδευτικών κκ. Τσούκη Σταυρούλα, Τσαρούχα Γ.,Τουρναβίτου Ελισ., Δουλγεράκη Μιχ.,Σταυρόπουλου Βασ.,& Καραγιώργου Δημ., δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές του μαθήματος της «Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής», να διαπιστώσουν από κοντά την λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης-για το σκοπό αυτό τους μοιράσθηκε και το σχετικό Οργανόγραμμα- και να συζητήσουν με τον Νομάρχη και το Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, στους μαθητές έγινε διεξοδική παρουσίαση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έγινε ενημέρωση για τους θεσμούς και τα όργανα αυτής σε επίπεδο Νομού Καρδίτσας, καθώς επίσης και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της.

Για το σκοπό αυτό τέθηκαν ερωτήματα από τους μαθητές και έγινε συζήτηση σχετικά με τις αθλητικές υποδομές, τις υποδομές των βοηθητικών χώρων των σχολείων, (αύλειοι χώροι κλπ) και ελλείψεις αιθουσών.

Στο τέλος μοιράσθηκε γραφική ύλη και άλλο ενημερωτικό υλικό (cd, χάρτες, prospectus,  σελιδοδείκτες, σημειωματάρια κλπ) με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τα προϊόντα και γενικότερα τα πλεονεκτήματα του Νομού και με την σειρά τους να γίνουν κοινωνοί του περιβάλλοντος και της περιοχής που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Στο τέλος της συνάντησης ο Νομάρχης κ.Φ. Αλεξάκος δήλωσε ότι  «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Δ/νση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τα σχολεία στα πλαίσια της λειτουργίας και του τρόπου λήψης των αποφάσεών της, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της, σε θέματα υποδομών, εκπαίδευσης, πολιτισμού, ψυχαγωγίας, ποιότητας ζωής και αθλητικών δραστηριοτήτων» και συνέχισε «Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στα πλαίσια του ανοίγματος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης γενικότερα στην τοπική κοινωνία και στους νέους του Νομού, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό και την βιωματική μάθηση, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία» κατέληξε ο Νομάρχης.

Προηγούμενο άρθρο Σύνδεση Σχολικών Κτηρίων Καρδίτσας με το δίκτυο φυσικού αερίου
Επόμενο άρθρο Εμπορικές σχέσεις Καρδίτσας - Κωνσταντινούπολης