Ειδήσεις

Επίσκεψη μαθητριών/τών της Α΄τάξης του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας στην Αργολίδα


Στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με το παραπάνω ελκυστικό θέμα, το οποίο  εκπονείται φέτος από το ΚΠΕ Νέας Κίου Αργολίδας, συμμετείχαμε μία ομάδα μαθητριών/τών της Α΄ Λυκείου  του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας και αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε με τους υπόλοιπους μαθητές και ευρύτερα την τοπική κοινωνία την υπέροχη εμπειρία που ζήσαμε λίγες μέρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης.

Κύριος στόχος ήταν να έρθουμε κοντά στους μύθους της αρχαιότητας, όπως αυτός της Λερναίας Ύδρας, και να μυηθούμε στην προσπάθεια των προγόνων μας να εξηγήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μέσω των αρχαίων μύθων. Η περιήγηση στο μακρινό παρελθόν συνεχίστηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, εξασφαλίζοντάς μας μια ουσιαστική γνωριμία με τη Νεολιθική εποχή.

Επόμενος σταθμός μας ήταν η Επίδαυρος με το φημισμένο θέατρό της, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας και να αισθανθούμε περηφάνια για την καταγωγή μας. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Η επίσκεψη στο Παλαμήδι, όπου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης, μας προκάλεσε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση αλλά και έντονο προβληματισμό για τα ελαττώματα της φυλής μας.

Μέσα στις τρεις μέρες της επίσκεψής μας, έχοντας στο πλευρό μας τις υπεύθυνες για το πρόγραμμα καθηγήτριές μας κα Λάππα Αλεξία και κα Ζησοπούλου Μαρία, αποκομίσαμε γνώσεις, πλούσιες εμπειρίες -μακριά από τα θρανία- κατακτώντας την αξία της βιωματικής μάθησης. Τέλος, ευελπιστούμε να υλοποιούνται παρόμοιες δράσεις από το σχολείο μας αλλά και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς διαμορφώνουν ένα νέο σχολείο, ευχάριστα δημιουργικό, ικανό να μας εμπνέει και να μας μορφώνει.

 

Οι μαθήτριες/τές της περιβαλλοντικής ομάδας

της Α΄ τάξης του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στη λίμνη Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Έκθεση-αφιέρωμα στον Δάντη από τον εικαστικό Κ. Μπιλιούρη