Επίσκεψη Τσιάρα στο Σηάτλ των ΗΠΑ


Στο Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκε το διήμερο 12 – 13 Μαρτίου ο Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κώστας Τσιάρας, προσκεκλημένος του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πολιτειακού Παν/μίου της Ουάσινγκτον.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Τσιάρας, πραγματοποίησε διάλεξη στην Σχολή Διεθνών Σχέσεων με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική ενώ επισκέφθηκε και την Ιατρική Σχολή. Ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην έδρα της Κοινότητας στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, στους οποίους μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Η σκληρή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθήσαμε από το 2012», τόνισε στην ομιλία του κ. Τσιάρας, «ήταν αναγκαία για τη χώρα μας, προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση και να παραμείνει εντός της ευρωζώνης. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι μια συνολική προσπάθεια του ελληνικού λαού να ανατρέψουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να εγκαταστήσουμε ένα πραγματικά «ελεύθερο» κράτος δικαίου, ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους πολίτες. Και τώρα όλα όσα σιγά – σιγά πετυχαίνουμε συντελούν προκειμένου η χώρα να ξαναβρεί το δυναμισμό της. Να είστε σίγουροι ότι το όραμά μας για την Ελλάδα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια χώρα με βιώσιμη οικονομία, με δυνατή και συνεκτική κοινωνία, η οποία να διαδραματίζει δυναμικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη. Είμαι σίγουρος, πως, από εδώ και πέρα, τα όσα θα ακούτε και θα μαθαίνετε για την πατρίδα θα σας εκπλήσσουν ευχάριστα».

Προηγούμενο άρθρο Παράδοση λιμνών, παραλιών, ποταμών για εμπορική εκμετάλλευση μέσω Δήμων
Επόμενο άρθρο Επανάληψη της προωθητικής ενέργειας «Πάμε Μουζάκι, Συμφέρει»