Επιστροφή στα ουσιώδη της πολιτικής. Στην πραγματική ζωή & τα προβλήματά της.


Τον τελευταίο καιρό ο δημόσιος βίος βυθίζεται στην σκανδαλολογία. Επί δυο και πλέον μήνες η χώρα ξαναζεί στους ρυθμούς μιας παραπολιτικής κλειδαρότρυπας, που απειλεί το κύρος των κορυφαίων θεσμών της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Καλλιεργήθηκε σκόπιμα ένα νοσηρό σκηνικό που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και αλλοιώνει τα αποτελέσματα της προσπάθειας, που συστηματικά κάνει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Δυστυχώς και η Αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται να ακροβατεί πάνω σε ένα επικίνδυνο σχοινί δημαγωγίας, σε μια προσπάθεια να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Παραπλανά, γιατί δεν αντέχει την αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα. Προσπαθεί να στρέψει τους πολίτες  στην παραπολιτική με επικοινωνιακές φωτοβολίδες, υιοθετώντας άκριτα κάθε φορά τις όποιες κακόβουλες ασχημότητες ακουστούν, με αφορμή κυρίως την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Ακόμα, και όταν αυτές στρέφονται κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού. Όταν όμως η Αντιπολίτευση λαϊκίζει, όταν κάνει ανεύθυνες προτάσεις ή έχει ανεύθυνο λόγο, τότε πρέπει να την αποκαλύπτουμε, γιατί σε μία εποχή κρίσης, έχει και η Αντιπολίτευση ευθύνες και μάλιστα σημαντικές.

Είναι επείγον, να επαναφέρουμε την πολιτική στα ουσιαστικά. Είναι επείγον και άμεσο, να επιστρέψουμε στα ουσιώδη. Στην πραγματική ζωή και τα προβλήματά της.

Στη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε σήμερα, χρειάζονται λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Σκληρή δουλειά από όλους και σε όλα τα επίπεδα. Και πάνω απ’ όλα χρειάζεται αυτοπεποίθηση και πίστη στην πολιτική μας. Να αναδείξουμε τους στόχους της. Να επενδύσουμε ξανά στις αρχές και τις αξίες του πολιτικού μας συστήματος.

Η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίζει τη δουλειά της, πρέπει να συνεχίσει το έργο της, ανεξαρτήτως της ατζέντας των Μ.Μ.Ε. Άλλωστε μόνο με δικές της πρωτοβουλίες μπορεί να αλλάξει αυτή η ατζέντα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την χειρότερη παγκόσμια οικονομική κρίση από το 1929 και έπειτα. Πρέπει να συνεχίσουμε την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων καθώς μένουν ακόμα αρκετά για να γίνουν.  Να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις και με συγκεκριμένες ενέργειες να λάβουμε για τους πολίτες μέτρα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Πρέπει οι πολίτες να μας αισθάνονται δίπλα τους. Συμπαραστάτες τους στον καθημερινό δύσκολο αγώνα τους. Οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που χρειάζεται να αποφύγουμε την εσωστρέφεια. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα που διαμορφώνουν τα Μ.Μ.Ε. ούτε να μένουμε εγκλωβισμένοι στις αγκυλώσεις πρακτικών, που μας έχουν κληροδοτηθεί από το παρελθόν.

Οι πολίτες εξακολουθούν να πιστεύουν στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού εκτιμώντας πως μόνο αυτός μπορεί να δώσει προοπτική και να διαμορφώσει το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών είναι μεγάλα. Αυτά είναι οι αντίπαλοι. Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Τις δυσκολίες τις γνωρίζουμε. Και είμαστε αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουμε με όρους πολιτικής και υπευθυνότητας.

Προηγούμενο άρθρο Kαθυστέρηση πληρωμών των γιατρών από Ο.Π.Α.Δ.
Επόμενο άρθρο Σύνδεση Σχολικών Κτηρίων Καρδίτσας με το δίκτυο φυσικού αερίου