Ερώτηση Ρόβλια για την σύνδεση Καροπλεσίου με την Λ. Πλαστήρα


Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας θέτει το θέμα της αναγκαιότητας της κατασκευής νέου δρόμου που να συνδέει το Καροπλέσι με το Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα.

Ένα τέτοιο έργο θεωρείται κατά τον κ. Ρόβλια απαραίτητο για την αντιμετώπιση της απομόνωσης των χωριών του Καροπλεσίου και για την τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η τωρινή οδική σύνδεση μεταξύ Καροπλεσίου και Φράγματος της Λ. Πλαστήρα υπερβαίνει σε διαδρομή τα 20 χιλιόμετρα, ενώ είναι δυνατή η κατασκευή δρόμου μικρότερου των 6 χιλιομέτρων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: Κατασκευή δρόμου από το χωριό Καροπλέσι μέχρι το Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα.

Κύριε Υπουργέ,

Το Καροπλέσι Καρδίτσας και τα γύρω του χωριά και οικισμοί είναι απομονωμένα, από άποψη συνδεσιμότητας, από κοντινές περιοχές ιδιαίτερης σημασίας. Συγκεκριμένα για να μεταβεί κάποιος από το Καροπλέσι στο Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα πρέπει να διανύσει μια τεθλασμένη διαδρομή μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων, ενώ ένας δασικός δρόμος που ενώνει τα δύο αυτά σημεία, αλλά δεν είναι κατάλληλος για αυτοκίνητα, έχει μήκος μόλις 5750 μέτρα.

Θεωρείται αναγκαίο και απαραίτητο έργο η κατασκευή νέου δρόμου κατάλληλου για αυτοκίνητα μεταξύ Καροπλεσίου και Φράγματος της Λίμνης Πλαστήρα, πιθανόν και στα ίχνη του προαναφερθέντος δασικού δρόμου, που θα συντομεύσει εξαιρετικά τη διαδρομή. Οι επιπτώσεις της κατασκευής του δρόμου αυτού στην αντιμετώπιση της απομόνωσης των χωριών και στην τουριστική, οικονομική και γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής είναι προφανείς και σημαντικές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να εγκριθεί και προχωρήσει το έργο της κατασκευής του δρόμου αυτού μεταξύ Καροπλεσίου και Φράγματος Λίμνης Πλαστήρα.»

Προηγούμενο άρθρο Προτάσεις για Διοικητική Μεταρρύθμιση του Γ. Κωτσού
Επόμενο άρθρο Χωρίς προβλήματα η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς