Ζητά ο Φαρμακευτικός σύλλογος Καρδίτσας: Με ελεγχόμενο τρόπο η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων


 Με ελεγχόμενο τρόπο και υπό προϋποθέσεις επισημαίνουν οι Φαρμακοποιοί της Καρδίτσας ότι πρέπει να γίνει η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων, με βάση το νέο μέτρο του Υπουργείου Υγείας που θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου. Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιάννης Γκορτσίλας σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής:

 «Καταρχάς το ελεύθερο ωράριο το οποίο έχει δηλώσει κατ ΄ επανάληψη ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ότι θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου για τα ιδιωτικά φαρμακεία είναι μία πρωτοβουλία η οποία έχει στόχο αποκλειστικά και μόνο να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων.

Το ζήτημα που προκύπτει από την πλευρά τη δική μας ως φαρμακοποιοί είναι ότι μία ανεξέλεγκτη απελευθέρωση του ωραρίου θα δημιουργήσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη λειτουργία των φαρμακείων διότι αυτό επιφέρει επιπλέον έξοδα, κοστολόγιο και ώρες εργασίας που σίγουρα θα είναι πολύ περισσότερες από αυτές που προβλέπονται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και γενικότερα θα δημιουργήσει μία στρέβλωση σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων στην ελληνική επικράτεια.

Στο Νομό Καρδίτσας, συμφωνούμε βεβαίως να ανοίξει ένα μεγαλύτερο μέρος των φαρμακείων ούτως ώστε να υπάρχει και μία καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά, από την άλλη, αυτό να γίνει με έναν ελεγχόμενο τρόπο.

Η πρόταση, λοιπόν, η δική μας – και πάντα σε συνεννόηση και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο – είναι να ξεκινήσουν να λειτουργούν κάποια φαρμακεία σε συγκεκριμένες ζώνες της πόλης προκειμένου ο ασφαλισμένος να έχει πάντα κοντά του ένα φαρμακείο εφημερεύον και να μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα, σωστά, με ασφάλεια και υπεύθυνα.

Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας των φαρμακείων θα εξασφαλίσει πραγματικά τη βιωσιμότητα των ελληνικών φαρμακείων όσον αφορά την καθημερινή τους λειτουργία και επίσης σε ένα δεύτερο βαθμό θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των ασφαλισμένων με το φαρμακείο της γειτονιάς, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο και αυτό διότι μόνον έτσι θα επιτευχθεί η ομαλή κατανομή και διακίνηση φαρμάκου».

Προηγούμενο άρθρο Φ. Αλεξάκος: Περισσότερη δουλειά κι όχι αντιπαραθέσεις χρειάζονται τα έργα του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Οι ορεινές περιοχές του δήμου σοφάδων πόλος έλξης για τους κάτοικους του νόμου μας