Η Καρδίτσα τιμά τον κορυφαίο έλληνα συνθέτη σύγχρονης μουσικής Θεόδωρο Αντωνίου


Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Τέχνης στην Ελλάδα σήμερα θα τιμήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας το ερχόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Ωδείου Καρδίτσας -Κων/νος Ευθυμιάδης.

Συγκεκριμένα η 3η Προφεστιβαλική Εκδήλωση  του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Σύγχρονης Μουσικής  Θεόδωρο Αντωνίου, καθηγητή στη Βοστόνη (Η.Π.Α)

Η Καρδίτσα θα τιμήσει τον κορυφαίο Έλληνα Συνθέτη ενώ παράλληλα στην πανέμορφη αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης (Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας) στο κέντρο της πόλης ο Θεόδωρος Αντωνίου θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα <<Μια ιδανική μουσική εκπαίδευση>>.

Ο Θεόδωρος Αντωνίου αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στη σύγχρονη Ελληνική μουσική ζωή (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Επιτροπές Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών  κλπ).

Είναι η δεύτερη φορά που ο Θόδωρος Αντωνίου επισκέπτεται την πόλη μας στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας  και η πρώτη φορά που η Καρδίτσα θα τον τιμήσει για την  προσφορά του στη μουσική και την εκπαίδευση.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Ιταλό συνθέτη Όπερας GIACOMO PUCCINI (1858-1924) για τα 150 χρόνια από την γέννηση του, στoν Olivier Messiaen (1908-1992) για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη και στον Έλληνα ερευνητή της πατρώας μας μουσικής Σίμωνα Καρά για τα 10 χρόνια από το θάνατο του.

Το Φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος , του Δήμου Καρδίτσας , της Νομαρχίας Καρδίτσας και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί κορυφαία εκδήλωση του Νομού και μια από τις σημαντικότερες του είδους στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη φορέων για το θέμα του δημοτικού σταδίου Kαρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τα δικαιώματα του παιδιού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»