Η πρακτική της κυβέρνησης διέψευσε τις ελπίδες των Τριτέκνων – Θεόδωρος Κοντός Α/πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Καρδίτσας


Με κατάπληξη και δικαιολογημένη οργή ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας παρακολουθεί το συνεχιζόμενο ανοσιούργημα σε βάρος της κοινωνικής ομάδας των Τριτέκνων, που τα τελευταία χρόνια και κυρίως τον τελευταίο χρόνο, υπέστη τα πάνδεινα από την πλευρά της πολιτείας. Η αντίδραση της συγκεκριμένης ομάδας συμπολιτών μας ήταν άμεση και πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μέσω της Ομοσπονδίας, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Κοντός, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν τα δυσμενή αποτελέσματα και οι καταλυτικές αρνητικές επιπτώσεις που ουσιαστικά θα διέλυαν τις πολυμελείς οικογένειες και θα τις οδηγούσαν σε αφανισμό και όπως αποδείχθηκε η παρέμβαση της Ομοσπονδίας ήταν καθοριστική και αποτελεσματική, αφού κατά την επίσημη ανακοίνωση του πολυνομοσχδείου έγιναν κάποιες αλλαγές. Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, οι Τρίτεκνοι της χώρας ζήτησαν από τους υπουργούς:

– Να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από το πολυνομοσχέδιο.

– Το ετήσιο500άρικο να δίδεται εφ΄όσον ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί στα άλλα δύο κ.λ.π,.

– Να μην χάνεται το αρχικό εισοδηματικό όριο των τριτέκνων για τα μηνιαία 40 EURO, όταν ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί και να εκπίπτει στο χαμηλότερο  εισόδημα των διτέκνων κ.λ.π.

– Να μην αποτελεί η ιδιοκτησία Ι.Χ. αυτοκινήτου τεκμήριο φόρου πολυτελείας μέχρι 2000 κ.ε., όπως ρητά προέβλεπε ο νόμος και όχι 1929 κ.ε. που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Αυτό είναι πολιτικά ανέντιμο και ανήθικο, τη στιγμή που οι τότε πολιτική εξουσία σε παρότρυνε για αγορά μέχρι 2000 κ.ε. προκειμένου να πετύχεις το καλλίτερο δυνατό όφελος. 

– Το όποιο-ελάχιστο κατά την άποψή μας – δημοσιοοικονομικό κόστος της εξομοίωσης με τους πολύτεκνους πέρα από την έκθεση που του επιδώσαμε, θα το ζητήσει αναλυτικά από αρμόδιο στέλεχος του Γ.Λ.Κ.)

– Το θέμα αιχμής, όμως, που κυριάρχησε ήταν η σχεδιαζόμενη με το πολυνομοσχέδιο εξαίρεση από τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας των παιδιών πάνω από 18 ετών!

Προτάσεις για εξαιρέσεις Τριτέκνων από Τσιάρα, Σκόνδρα

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κοντός, οι αρμόδιοι υπουργοί που η ομοσπονδία ήλθε σε επαφή, προχώρησαν σε σειρά διορθωτικών παρεμβάσεων σε μία προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις, ενώ νέες βελτιώσεις έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Πρόταση για εξαίρεση των τριτέκνων έκανανμαζί με ομάδα βουλευτών και οι βουλευτές Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας και Ασημίνα Σκόνδρα. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ταυτοχρόνως ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ανταποκρίνεται με τη ρύθμιση αυτή στο σχετικό αίτημα βουλευτών των περισσότερων πτερύγων της Βουλής να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

 

Δήλωση Θόδωρου Κοντού

«Με έντονο και δικαιολογημένο ενδιαφέρον οι Τρίτεκνοι της χώρας μας, περίμεναν από την παρούσα κυβέρνηση, αλλαγή της αρρωστημένης πολιτικής που τους ταλάνιζε χρόνια και ήταν υπεύθυνη για τις συνεχείς δοκιμασίες της πολυμελούς οικογένειας. Ξεκίνησε, λοιπόν αμέσως από την ΟΠΟΤΤΕ προς την κυβέρνηση, ένας καταιγισμός συναντήσεων, επαφών και επισκέψεων, σε υπουργούς, υφυπουργούς, προέδρους, εκπροσώπων κομμάτων, στο κοινοβούλιο, σε φορείς και σε κάθε τι που θα μπορούσε να βελτιώσει την συνεχιζόμενη οικονομική, κοινωνική και νομοθετική αιμορραγία της τρίτεκνης οικογένειας. Δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά την αναντιστοιχία λόγων και έργων. Υπάρχουν δεσμεύσεις από αρμόδιους πολιτικούς για την προώθηση δίκαιων – όπως και οι ίδιοι παραδέχονται – αιτημάτων, τα οποία όχι μόνο δεν προωθούνται προς επίλυση, αλλά βαλτώνουν συνεχώς, χωρίς να αφουγκράζονται το μέγεθος του προβλήματος που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους δημιούργησαν. Είναι προφανές ότι το υποτιθέμενο νέο ήθος έχει ταυτιστεί με το παλιό. Το αναμενόμενο καινούργιο νέο ήθος δεν ήρθε ποτέ. Η πρακτική τους, διέψευσε τις ελπίδες και προσδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων τριτέκνων, αφού τους εγκατέλειψαν έρμαιους στα νύχια μιας εγκληματικής οικονομικής και θεσμικής πολιτικής. Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Όταν οι δεσμεύσεις των πολιτικών δεν υλοποιούνται, τότε δικαιούται ο κάθε πολίτης να τους αποκαλεί δημαγωγούς. Δεν έχει δικαίωμα ο πολιτικός να μηδενίζει το χρόνο, επαναλαμβάνοντας τις υποσχέσεις του και να ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, επιβεβαιώνονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα οράματα του Μαχάτμα Γκάντι, για το τι δεν πρέπει να έχουν οι κοινωνίες: «… πλούτο χωρίς μόχθο, εμπόριο χωρίς ήθος, γνώση χωρίς χαρακτήρα, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πολιτική χωρίς αρχές».

Προηγούμενο άρθρο «Ιερό» όχι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - Δηλώσεις Κυρίλλου, Τσιάκου, Παππά και Αντωνίου
Επόμενο άρθρο Ο εφευρετικός Καρδιτσιώτης...