Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και η απονομή πτυχίων σε μαθητές


            Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του διδακτηρίου του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», έγινε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, που πραγματικά τη χάρηκε ο κόσμος.

            Η εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά έγινε με τη συμμετοχή του Προωδειακού τμήματος, της Παιδικής και της Νεανικής Χορωδίας και της Ορχήστρας Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής. Στο πρόγραμμα της εφετινής εκδήλωσης συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Παλαμά. Τόσο το πρόγραμμα του Δημοτικού Ωδείου όσο και της Φιλαρμονικής ήταν πλούσιο από τραγούδια και σκοπούς των ημερών.

          Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του απερχόμενου Προέδρου του ΔΩΠ και Αντιδημάρχου κ. Απόστολου Φιρφιρή, ο οποίος με συναισθηματική φόρτιση αναφέρθηκε στην πορεία του Ωδείου. Σε μια στιγμή του λόγου του είπε χαρακτηριστικά: «Παρέλαβα μία υποτυπώδη Μουσική Σχολή με 45 μαθητές η οποία δεν είχε ούτε Βιβλίο Μητρώου Μαθητών και παραδίδω στη νεολαία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής ένα σύγχρονο Δημοτικό Ωδείο Παλαμά με 230 μαθητές».

          Η αναβάθμιση της Δημοτικής Μουσικής Σχολής σε Δημοτικό Ωδείο Παλαμά, συνδυάστηκε με ένα σύγχρονο διδακτήριο, από τα καλύτερα και ουσιαστικότερα έργα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Από τα υγρά υπόγεια του Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων στο σύγχρονο διδακτήριο στο «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Απόστολος Φιρφιρής.

          Το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά έχει μαθητές από τον Δήμο Παλαμά, από την περιοχή της Φαρκαδόνας, από τα χωριά του Δήμου Φύλλου και Σελλάνων, καθώς και πολλούς μαθητές από τη Ματαράγκα.

          Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης συμπεριελάμβανε απονομές πτυχίων πιάνου και αρμονίας στους επιτυχόντες μαθητές της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου.

Πτυχία έλαβαν οι μαθητές:

  • 1. Παραθύρα Νικολίνα (πτυχίο πιάνου)
  • 2. Τσούπου Μαρίνα (πτυχίο αρμονίας)
  • 3. Παλούκης Βασίλειος (πτυχίο αρμονίας)
  • 4. Παπαβασιλείου Αθανάσιος (πτυχίο αρμονίας)
  • 5. Τζιβένης Κων/νος (πτυχίο αρμονίας)

Μηνύματα για την εκδήλωση έστειλαν οι βουλευτές του Νομού.

Την εκδήλωση συντόνισε η καλλιτεχνική Δ/ντρια του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά κ. Ασπαλένα Κωτούζα, η οποία ήταν και η δημιουργός του ωραίου χριστουγεννιάτικου προγράμματος σε συνεργασία με την υπεύθυνη των Χορωδιακών σχημάτων κ. Λιάννα Μίσσα, τον επικεφαλής της Παραδοσιακής και Λαϊκής Ορχήστρας καθηγητή μπουζουκιού, κ. Βάιο Εκκλησιάρχη, την καθηγήτρια μουσικής του Προωδειακού Τμήματος κ. Κατερίνα Μπολορίζου και τους άλλους καθηγητές μουσικής του ΔΩΠ που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων στο «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» αποδείχθηκε μικρή για το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε. Το πρόγραμμα όμως ήταν τόσο ωραίο και έμειναν όλοι εκεί καθιστοί και όρθιου μέχρι το τέλος για να αισθανθούν μαζί με τα παιδιά το μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη, ειρήνη και ανθρωπιά σ’ όλο τον κόσμο και για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την πανεπιστημιακή Χορωδία της Νις και τη Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Ευθυμιάδη
Επόμενο άρθρο Υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του βιολογικού καθαρισμού παραλιμνίων οικισμών λ. πλαστήρα