Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την πανεπιστημιακή Χορωδία της Νις και τη Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Ευθυμιάδη


 Σε όλες τις αναπτυγμένες πολιτισμικά και μουσικά χώρες και πόλεις τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ταυτισμένες με εορταστικές συναυλίες.

 Σε όλες τις αναπτυγμένες πολιτισμικά και μουσικά χώρες και πόλεις τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ταυτισμένες με εορταστικές συναυλίες.

Την καθιερωμένη μουσική εκδήλωση από δεκαετίες στην Καρδίτσα τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου το 28ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, θα πραγματοποιήσει την 11η κατά σειρά φετινή του εκδήλωση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας στις 11:30 πμ.

Θα εμφανιστεί η περίφημη Μικτή Πανεπιστημιακή Χορωδία της NIS (Σερβία) υπό τη διεύθυνση της Susanna Kostic, μια από τις καλύτερες χορωδίες παγκοσμίως, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας. Επίσης, θα λάβει μέρος και η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη σε επίκαιρους Χριστουγεννιάτικος ύμνους.

Βυζάντιο και Δύση, Βαλκάνια και Λατινική Αμερική θα συνυπάρξουν σε μία μοναδική συναυλία που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό ακροατή.

Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων  στη μουσική παράδοση της Καρδίτσας ήταν πάντα συνδεδεμένη με την κλασική χορωδιακή συναυλία, όπως σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Η ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής στις 8 στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων του  Μακρυχωρίου κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου κ. Κώστα Παπαλού.

Προηγούμενο άρθρο Ορκίστηκε η νέα δημοτική Αρχή Παλαμά
Επόμενο άρθρο Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και η απονομή πτυχίων σε μαθητές