Θάνος Σκάρλος: Ουσιαστικός ο ρόλος της Τ.Α. στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας


Επισκέψεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων, καθώς και σε τραπεζικά καταστήματα της πόλης των Σοφάδων πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί, ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» κ. Θάνος Σκάρλος.

Ο κ. Σκάρλος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού συζήτησε με στελέχη και εργαζόμενους για τα προβλήματα του τόπου, άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις και τις προτάσεις τους και τους διαβεβαίωσε ότι στο σχεδιασμό του για το Δήμο Σοφάδων, προτεραιότητα έχουν δράσεις  που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής.

 

Στην Εθνική Τράπεζα

 

Από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Σοφάδες ξεκίνησε  την περιοδεία του ο κ. Σκάρλος, όπου τον υποδέχτηκε εγκάρδια ο Διευθυντής του υποκαταστήματος κ. Ανδρέας Κυριτσάς.

Στην διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης αναδείχθηκε περίτρανα ο ρόλος του αγροτικού εισοδήματος στην τοπική οικονομία. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριτσάς «όταν πάνε καλά οι αγρότες, πάει καλά όλη η περιοχή».

Επίσης ο Διευθυντής του υποκαταστήματος μετά από ερώτημα του υποψηφίου Δημάρχου ενημέρωσε τον κ. Σκάρλο για τις διαδικασίες καταβολής του κοινωνικού μερίσματος. Τέλος ευχήθηκε στον κ. Σκάρλο και στους υποψήφιους Σύμβουλους καλή επιτυχία ενόψει  των εκλογών της 18ης Μαΐου.

 

Στην Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

 

Ακολούθως ο κ. Σκάρλος επισκέφθηκε το υποκατάστημα της  Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος κ. Β. Καστανούλιας, ο οποίος στάθηκε περισσότερο στο κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών στους Σοφάδες που επηρέασε την επιχειρηματικότητα της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθεί κάθε δυνατή λύση με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών.

 

Στην εταιρεία «Ευαγγελόπουλος ΑΕΒΕ»

 

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου Δημάρχου ήταν η εταιρεία εξοπλισμού μελισσοκομικών ειδών «Ευαγγελόπουλος ΑΕΒΕ». Ο κ. Σκάρλος ξεναγήθηκε στους χώρους και τα εργαστήρια της εταιρείας και συζήτησε εκτενώς με τον επιχειρηματία κ. Μιλτιάδη Ευαγγελόπουλο για τις οικονομικές προοπτικές του Δήμου Σοφάδων και ιδιαίτερα αυτές του πρωτογενούς τομέα.

Κοινή άποψη αποτέλεσε η προσπάθεια μετάλλαξης της αγροτικής πολιτικής μέσα από στοχευμένες διαδικασίες όπως η συμβολαιακή γεωργία.

Οι κ.κ Σκάρλος και Ευαγγελόπουλος συμφώνησαν επίσης στον πρωτεύον ρόλο που οφείλει να έχει η Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και ότι η περιοχή του Δήμου Σοφάδων μπορεί να εξελιχθεί σε «αναπτυξιακό πρότυπο».

 

Στα εκκοκκιστήρια του Ομίλου Ακκά

 

Ακρως ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου κ. Θάνου Σκάρλου στα Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας Α.Β.Ε.Ε. του Ομίλου Ακκά. Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ομίλου Ακκά κ. Ιωάννη Ακκά και με τον Διευθυντή του εκκοκκιστηρίου κ. Μάριο Μακρή.

Ο κ. Ακκάς άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του κ. Σκάρλου για την στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας, με τον υποψήφιο Δήμαρχο να υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλειφθεί η βαμβακοκαλλιέργεια, αλλά ούτε και να αποτελεί μονοκαλλιέργεια.»

Πρόσθεσε ακόμη ότι μέσω των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού στόχος είναι η μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και η ανάδειξη της ποιότητας του προϊόντος που παράγεται στην περιοχή. Όπως τόνισε ο κ. Σκάρλος, αυτό θα επιτευχθεί μέσα από στοχευμένες δράσεις όπως την διοργάνωση έκθεσης βάμβακος, σε συνεργασία με φορείς και όμορους Δήμους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σοφάδων χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στο τοπικό βαμβάκι».

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη ολοκλήρωσης του κλειστού δικτύου άρδευσης και την επέκταση της αγροτικής οδοποιίας.

 

Στην Agroland ΑΕ Αφοί Κατσή

 

Ο χθεσινός κύκλος περιοδειών σε τοπικές επιχειρήσεις έκλεισε με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «AgrolandA.EΑφοι Κατσή». Ο κ. Σκάρλος ξεναγήθηκε στους χώρους από τον υπεύθυνο κ. Δημοσθένη Κατσή και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε τις δυνατότητες ύπαρξης «διπλής καλλιέργειας» στις παραγωγικές εκτάσεις του Δήμου Σοφάδων, εφόσον όμως δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές (αγροτική οδοποιία).

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή Κομήτσα για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων
Επόμενο άρθρο Σύνθημα νίκης για τον Α.Σ.Κ.