Θα απολογηθούν στους Θεσσαλούς


     Οι προθέσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, είναι πλέον σαφείς και ξεκάθαρες.

   Παρακολουθώντας τις  εξελίξεις  του τελευταίου διμήνου αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το έργο δυστυχώς βαδίζει προς ματαίωση και ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την προσφιλή της μέθοδο της διγλωσσίας για να κερδίσει χρόνο και να φέρει όλους τους Θεσσαλούς προ τετελεσμένου.

   Ο Πρωθυπουργός δεν ασχολείται με το ζήτημα του Αχελώου.

   Ο  αντιπρόεδρος  κ.Πάγκαλος  απάντησε στην ΠΑΣΕ,  ότι θέλει να ενημερωθεί, λες και δεν    ήταν  μέλλος των προηγούμενων Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί 18 χρόνια, που το έργο κατασκευάζονταν.

   Η δε κ. Μπιρμπίλη, αν και δεν είναι η αρμόδια Υπουργός, ανέλαβε να σηκώσει στους λεπτούς τους ώμους το βάρος της άρνησης,

  Βέβαια  θα έπρεπε αυτές τις δυσμενείς  για μας εξελίξεις να τις περιμένουμε.  Από την προεκλογική ακόμη περίοδο, οι διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν διαφανεί.

   Θυμηθείτε ότι ο κ. Παπανδρέου, όταν είχε ερωτηθεί τότε για τον Αχελώο, ήταν αρχικά πολύ επιφυλακτικός έως αρνητικός, Στη συνέχεια στην προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα, μάλλον κατόπιν παραινέσεων των τοπικών στελεχών του, υποσχέθηκε τη  μεταφορά νερού από τον Αχελώου.

   Παραβλέποντας όμως τις προεκλογικές εξαγγελίες, αμέσως μόλις ανέλαβαν την Κυβέρνηση άρχισαν τα προβλήματα  για το έργο.

Στο μυαλό και του πιο καλοπροαίρετου γεννώνται εύλογα διάφορες σκέψεις και ερωτηματικά:

  • – Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί τη συνέχιση του έργου;
  • – Υπάρχουν παράγοντες που συντελούν στο να παρθούν αυτές οι αποφάσεις;
  • – Πόσο ισχυροί είναι και τι συμφέροντα διακυβεύονται;
  • – Τι δεσμεύσεις και τι υποσχέσεις έχει δώσει η Κυβέρνηση;

   Διότι είναι τουλάχιστον παράλογο να σταματάει ένα έργο, που οι εργασίες του έχουν φτάσει στο 86%.

   Που κατασκευάζεται επί 30 χρόνια, από το υστέρημα της Χώρας.

   Που έχουν δαπανηθεί 600 εκ. e  τα οποία τα πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

   Είναι αδικαιολόγητο να σταματήσουν ένα έργο, που για να αποκατασταθεί το περιβάλλον στην περιοχή όπου πραγματοποιείται, χρειάζονται τόσα  εκατομμύρια  ευρώ, όσα και για να τελειώσει.

   Περιμένουν στην Κυβέρνηση την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, για να καλυφτούν πίσω απ΄αυτή και μας εμπαίζουν όλους εδώ στη Θεσσαλία. Αφού γνωρίζουμε ότι  το όλο θέμα είναι πολιτικό. Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση  μπορεί να πάρει την ευθύνη και να παρακάμψει όλα τα εμπόδια.

Το έκανε άλλωστε προηγούμενα η  Ν.Δ. με τον αρμόδιο Υπουργό της κ. Σουφλιά  και με την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων.

Η εκτροπή ενός μέρους των υδάτων του Αχελώου, από αυτά που  χύνονται στη Θάλασσα  είναι ανυπολόγιστης αξίας για τη Θεσσαλική γη και σωτηρία για τους Καρδιτσιώτες  αγρότες και όχι μόνο, αν σκεφθείτε ότι υπάρχουν κάτοικοι στο Νομό που πίνουν νερό από θανατηφόρες πομόνες.

Ένα έργο περιβαλλοντικό εθνικής σημασίας, γιατί το παραγωγικότερο διαμέρισμα  της Ελλάδας κινδυνεύει από τη ξηρασία και την ερήμωση.

Ένα έργο μεγάλης ενεργειακής αξίας που απορούμε όλοι πώς οι υπέρμαχοι της πράσινης ενέργειας το αντιμάχονται.

Με όλα αυτά τα δεδομένα συν το ότι στην Αιτωλοακαρνανία δεν θα έχουν καμία επίπτωση, θα πρέπει  στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν ρότα.

Να σκεφθούν ότι έχουν να λογοδοτήσουν σ΄όλους τους Θεσσαλούς πολίτες,  τόσο για την στέρηση των ωφελειών που απορρέουν από την μερική εκτροπή του Αχελώου, όσο και για τον πρωτοφανή εμπαιγμό.

Να γνωρίζουν  ότι  δεν ανεχόμαστε πλέον ούτε στην Καρδίτσα ούτε στη Θεσσαλία να μας βάζουν στο περιθώριο.

Να αντιληφθούν ότι αυτή τη φορά που κυβερνούν, θα πρέπει να μεταχειριστούν το Νομό μας ισότιμα και να μας παραχωρήσουν ότι δικαιούμαστε. Όχι όπως στις  παλαιότερες περιόδους διακυβέρνησής τους, που η Καρδίτσα  απέμεινε ουραγός, να περιμένει έργα  και υποδομές που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

                                                   ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ ΣΚΟΝΔΡΑ

                                                                Νομ/κή Σύμβουλος

                                                                              &

                                                         Πολιτευτής Ν.Δ.Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Πραγματικοί οι χαρακτήρες του έργου I love karditsa
Επόμενο άρθρο Δεν προτίθεται να καταβάλει οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς σκληρού σιταριού