Ειδήσεις

Ιδιαίτερη βαρύτητα της Π.Ε. Καρδίτσας στην τουριστική αναβάθμιση του νομού


Ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων συνάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα, τέσσερις δημοσιογράφοι από διακεκριμένα ρωσικά ΜΜΕ πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Καρδίτσα, οι οποίοι ειδικεύονται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και προορισμών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι κ.κ. Maria Selivanova (Ria Novisti Tourizm), Polina Arkhipova (Psycologies Magazine), Aleksandr Sidorov (Izvestia online newspaper) και Anna Evsyukova (υπάλληλος του ΕΟΤ στη Μόσχα) είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν γνωστά τουριστικά θέρετρα του νομού μας, όπως επίσης περιοχές που αναδεικνύονται τώρα και παρέχουν ευρύ πεδίο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο κ. Νούσιος στη συζήτηση που είχε μαζί τους, αναφέρθηκε στους φυσικούς θησαυρούς του τόπου μας, τις δυνατότητες που προσφέρει για υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και τα ώριμα τουριστικά προϊόντα της Καρδίτσας, όπως ο πλούσιος πολιτισμός, o θρησκευτικός τουρισμός και η γαστρονομία.

Από την πλευρά τους, οι διεθνείς δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες της περιοχής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διεύρυνση της πληροφόρησης των τουριστικών πρακτόρων έτσι ώστε να αυξήσουν και να εμπλουτίσουν τις προσφορές τους στην αγορά της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε στο εγγύς μέλλον να οριστικοποιηθούν συναντήσεις με περισσότερους επιχειρηματίες και φορείς της περιοχής προκειμένου να επεκτείνουν το δίκτυο των συνεργασιών τους, προς όφελος των τοπικών οικονομιών. Μεταξύ των προτάσεων, εξετάστηκε η προοπτική αποστολής έντυπων και ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων τουριστικής προβολής του νομού μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, με αφορμή την επίσκεψη των δημοσιογράφων, επισημαίνει ότι ο τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

«Η Καρδίτσα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία οφείλουμε να αναδείξουμε, καθώς θα αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής στρατηγικής της.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνουμε συγκεκριμένο σχέδιο με κεντρικό στόχο να καταστεί ο νομός μας ελκυστικός προορισμός για διαμονή και επίσκεψη.

Η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία, οι κλιματολογικές συνθήκες και ο θρησκευτικός τουρισμός, μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της περιοχής μας ως δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Με συντονισμένες κινήσεις και όραμα εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Επανένταξη διαδικασιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ