Καθαίρεση Χατζοπλάκη


Με απόφαση Δημάρχου Καρδίτσας.

«Ανεμομαζώματα…ανεμοσκορπίσματα» το σχόλιο του πρ. δημάρχου.

Στην καθαίρεση του Αντιδημάρχου, αρμοδίου για θέματα καθαριότητας, κ. Γιώργου Χατζοπλάκη, προχώρησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης. Η ρήξη στη σχέση των δύο ανδρών είχε φανεί από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια όπου ο κ. Χατζοπλάκης εξέφραζε μια διαφορετική άποψη στην πλειονότητα των προτάσεων του Δημάρχου Καρδίτσας και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Βερίλλης στη σχετική του δήλωση, ανέφερε: «Θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι με απόφασή μου ανακαλείται ο ορισμός του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Χαντζοπλάκη, ως αντιδημάρχου, αρμόδιου για θέματα καθαριότητας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από ώριμη σκέψη και υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και συντονισμός στον τομέα της καθαριότητας για την αναβάθμιση του παρεχόμενου  έργου.

Η απόφαση θα καθαρογραφτεί και θα αποσταλεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως προβλέπει ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας.»

Ο κ. Τέγος

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Χρήστος Τέγος σχετικά με τη λειτουργία του Παυσιλύπου, έκανε ένα σχόλιο για την καθαίρεση Χατζοπλάκη από τη θέση του Αντιδημάρχου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η εξέλιξη αυτή είναι η αρχή μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων που θα έχει η δημοτική αρχή πριν καλά καλά συμπληρώσει διετία στην άσκηση των καθηκόντων της, ότι ο κ. Βερίλλης και ο κ. Χατζοπλάκης είχαν κάνει μεταξύ τους μυστικές συμφωνίες οι οποίες ποτέ δεν ανακοινώθηκαν και μιλούσαν για κοινούς στόχους αλλά και για τετραετή θητεία, ενώ τόνισε ότι τόσο καιρό που ο ίδιος και η παράταξή του κατηγορούσαν τον κ. Βερίλλη για αυταρχισμό είχαν δίκιο, αφού η καθαίρεση του κ. Χατζοπλάκη αυτό δείχνει. Ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη από τον κ. Βερίλλη, τιμωρείται. Τέλος, ο κ. Τέγος ανέφερε πως ο κ. Χατζοπλάκης δεν αποτελεί πλέον «περιζήτητο σώγαμπρο».

Ο κ. Χατζοπλάκης

Αναζητήσαμε και βρήκαμε τον Αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Χατζοπλάκη, ο οποίος όμως δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι που δεν το γνωρίζει από επίσημα χείλη. Όπως είπε στη «Γνώμη» κανείς δεν του ανακοίνωσε τίποτα, για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Προηγούμενο άρθρο Συζητήθηκε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νομού
Επόμενο άρθρο Ετίμησαν το επίσκοπό τους