Καθαρισμός χώρων από προϊόντα εκσκαφής και μπάζα


Μία ακόμα παρέμβαση του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας για την απομάκρυνση των μπαζών που επιρρίπτονται ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία της πόλης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10/10 με τον καθαρισμό παρακείμενης στο Μουσικό Γυμνάσιο έκτασης, καθώς και εκατέρωθεν της δημοτικής οδού Καρδίτσας- Προδρόμου στο ύψος της πρώην γέφυρας της Αγ. Τριάδας.

Η Δ/νση Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης απευθύνει για μία ακόμα φορά έκκληση προς τους δημότες, όταν διαπιστώνουν φαινόμενα ανεξέλεγκτης ρίψης οικοδομικών υλικών να ενημερώνουν την Υπηρεσία στα τηλέφωνα: 24410 21463, 2441072571, 2441350850 – 851, 2441350738-739 ή τις αρμόδιες αρχές.

Ως Δήμος Καρδίτσας πέρα από τις παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των χώρων καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου:

–  Αναζητήσαμε και καθορίσαμε συγκεκριμένους χώρους και εκτάσεις, ιδιόκτητες που εξασφαλίσαμε σε συμφωνία με ιδιώτες, στην πόλη και σε Τοπικές Κοινότητες, όπου μπορεί να γίνεται η ρίψη τέτοιων αδρανών υλικών.

– Σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Εργοληπτών (Ιδιωτών και Δημοσίου) της περιοχής μεριμνήσαμε για την ενημέρωση όλων των μελών τους για την ύπαρξη των χώρων αυτών και ζητήσαμε τη συνεργασία τους για την πάταξη του φαινομένου

-Προβήκαμε κατ’ επανάληψη σε ανακοινώσεις δια των τοπικών ΜΜΕ  ενημερώνοντας τους δημότες για τους χώρους, όπου μπορούν να εναποθέτουν μπάζα και οικοδομικά υλικά , καθώς και για τα οριζόμενα από τα σχετικά άρθρα του Κανονισμού Καθαριότητας που αφορούν τη διαδικασία απόρριψης των παραπάνω υλικών και τα προβλεπόμενα πρόστιμα για τους παραβάτες.

-Ενημερώθηκαν εγγράφως οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να συνεργαστούν με την Υπηρεσία για την εξεύρεση χώρων εναπόθεσης αδρανών υλικών για την εξυπηρέτηση των Δημοτών μας και την αποφυγή ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών, ανταποκρινόμενοι αρκετά στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Η προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μπάμπης Παπαδόπουλος: "Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών γίνεται τιμητής πρακτικών που η κοινωνία απεχθάνεται"
Επόμενο άρθρο Έργο μεγάλης σημασίας η παράκαμψη Νεοχωρίου και Μπελοκομύτη