ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ – Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φορείς, εφόσον δεν σταματήσει η υποβάθμιση του νομού


 Μετά την πρόσφατη άκαρπη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Πανάρετο και έπειτα από σειρά συσκέψεων του άτυπου Συντονιστικού Οργάνου του Νομού προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής μας σε όλα τα επίπεδα, χθες οι φορείς πραγματοποίησαν κατάληψη στη ΔΟΥ Καρδίτσας δηλώνοντας αποφασισμένοι να προβούν σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον η κυβέρνηση δεν σταματήσει να λαμβάνει αποφάσεις που σκοπό έχουν να σβήσουν την Καρδίτσα από το χάρτη της χώρας. Στις 7 λοιπόν χθες το πρωί, οι φορείς από την πλατεία δημαρχείου κατευθύνθηκαν στην εφορία Καρδίτσας, την οποία και κατέλαβαν, μη αφήνοντας εργαζόμενους και πολίτες να εισέλθουν σ’αυτή. Η εξέλιξη των κινητοποιήσεων θα αποφασιζόταν σε νέα σύσκεψη του συντονιστικού χθες το βράδυ, ενώ σε δηλώσεις τους συνολικά οι φορείς τόνισαν ότι θα συνεχίσουν έως ότου δικαιωθούν.

 Ο κ. Παπαλός

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο αγώνας των φορέων και των πολιτών της Καρδίτσας για να μην εφαρμοσθεί η άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη μη εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, το ακαδημαϊκό έτος 2010-11, αλλά και γενικότερα ενάντια σε σειρά αποφάσεων και επιλογών της κυβέρνησης που οδηγούν την περιοχή μας σε συνολική υποβάθμιση, όπως η επιχειρούμενη κατάργηση Μονάδων και Κλινικών του Νοσοκομείου ή η εγκατάλειψη των μεγάλων έργων συνεχίζεται σήμερα με την κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας.

Ως  Συντονιστική Επιτροπή των φορέων έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους και υλοποιούμε σταδιακά κλιμακώνοντας την αντίδρασή μας.

Όσον αφορά το τμήμα του ΤΕΙ έχουμε στείλει από την Παρασκευή επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Διαμαντοπούλου ζητώντας συνάντηση μαζί της για να τις εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας και αναμένουμε την απάντησή της.

Αν παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς το αίτημά μας να γίνει δεκτό, θα μεταβούμε ξανά ομαδικά στην Αθήνα και θα απαιτήσουμε να συναντηθούμε μαζί της.

Στον αγώνα μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας πρωτοστατούν οι πολίτες, οι οποίοι υπέγραψαν ήδη κατά χιλιάδες το σχετικό κείμενο ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχή μας. Αυτή η μαζική ανταπόκριση των πολιτών είναι και η μεγάλη δύναμή μας.»

Προηγούμενο άρθρο Πανηγύρι της Αναλήψεως στο Πεδινό
Επόμενο άρθρο Νίκος Σαλαγιάννης: «Κατηγορηματική δήλωση Λοβέρδου για το Νοσοκομείο Καρδίτσας»