ΚΟΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ – Σύσκεψη συγκαλεί την Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος


Σε κοινό μέτωπο προκειμένου να μην περάσει το σχέδιο «Αθηνά» με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, καλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τους βουλευτές, τους φορείς και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής μας. Χθες, επισκέφθηκε το ΤΕΙ Δασοπονίας και συζήτησε τόσο με τους καθηγητές όσο και με τους σπουδαστές του Τμήματος, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάληψη, τους τρόπους διεκδίκησης παραμονής του τμήματος, ενώ ταυτόχρονα μετέφερε το ομόφωνο ψήφισμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως το σχέδιο «Αθηνά» δεν υπακούει σε καμία λογική ενώ το «παράπονο» των καθηγητών ήταν ότι το υπουργείο δεν θέλησε να ακούσει την επιστημονική τους φωνή. Με το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Τσιάκος κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να επαναφέρει το περί δικαίου αίσθημα στην τοπική κοινωνία, αφού στην περίπτωση της Καρδίτσας δεν τηρήθηκε κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο και να ισχύσουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλες τις περιοχές της χώρας. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Στέργιος Αδαμόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Τσιάκο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του τμήματος, χαρακτήρισε την επικείμενη μεταφορά του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρδίτσας στο Καρπενήσι ως «ακαδημαϊκό έγκλημα» και κατέληξε λέγοντας πως όλα συγκλίνουν στο ότι ασκήθηκε στον υπουργό πολιτική πίεση.  Και από τις δύο πλευρές πάντως υπογραμμίστηκε πως εάν ισχύσει τελικά το σχέδιο «Αθηνά» με την παρούσα του μορφή θα πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι το 2018 και για το ΤΕΙ Δασοπονίας, όπως δόθηκε σε άλλα ΤΕΙ ανά τη χώρα.

 

Η σύσκεψη

 

Ήδη από χθες το βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος θα επικοινωνούσε με όλους τους Βουλευτές του Νομού προκειμένου να προγραμματίσει άμεσα την παραπάνω σύσκεψη. Όπως είπε, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Ωστόσο σήμερα, στις 2 το μεσημέρι το ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου συγκαλεί συνέλευση του τμήματος με προσκεκλημένους όλους τους φορείς προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις του τμήματος για το σχέδιο «Αθηνά», στο κομμάτι που το αφορούν.

 

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Το διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί εδώ και τρία χρόνια και περιμένουν τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού τους»
Επόμενο άρθρο Συνεχίζουν την κατάληψη και συντονίζουν τη δράση τους - Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Δασοπονίας