Κ. Καρδαράς: «Κανείς γιατρός να μην υπογράψει δήλωση στον ΕΟΠΥΥ»


Σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου καλούνται να μην υπογράψουν την εξευτελιστική «δήλωση» συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις κοινοποιηθείσες οδηγίες του ΠΙΣ, σύμφωνα με τις οποίες από 1/1/2012 θα παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες λαμβάνοντας την νόμιμη αμοιβή, χορηγώντας την νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χορηγώντας ηλεκτρονική συνταγή εάν χρειαστεί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσης ενστερνίζεται και υπερασπίζεται το διεκδικητικό πλαίσιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που είναι:

  1. Αξιοπρεπής αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.
  2. Υπογραφή συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.
  3. Ελεύθερη συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία για όλους τους γιατρούς συμβεβλημένους και μη.

Καλούμε τα μέλη μας να ενισχύσουν τον αγώνα όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Π.Ι.Σ. για την διασφάλιση της ιατρικής υπόστασης και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων ιατρών

Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να ταχθούν ενεργά στο πλευρό των ιατρών κατανοώντας το ευνόητο ότι οι συνθήκες και οι όροι λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ υποβιβάζουν το ύψος των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

 

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης

 

O

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Καρδαράς

Ο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

Τάκας Κωνσταντίνος

Προηγούμενο άρθρο Κατά πλειοψηφία το επιχειρησιακό του δήμου - Θεωρητικά χρήσιμο, πρακτικά ανεφάρμοστο…
Επόμενο άρθρο Δήλωση του πρ. νομάρχη Φώτη αλεξακου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου: «παράκαμψη Νεοχωρίου - Μπελοκομύτη» προϋπολογισμού 6.336.050 €