Κ. Παπαλός: Σε πρώτο πλάνο η εκπαιδευτική φροντίδα


 Συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο «ΑΡΙΩΝ»

                 

Σχολεία του Δήμου Καρδίτσας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός και συζήτησε με τους Διευθυντές και τους δασκάλους τα ζητήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Η αρχή έγινε από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας το οποίο όπως είναι γνωστό συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σε συνεργασία με σχολεία άλλων χωρών “Comenius”.

Τον κ. Παπαλό συνόδευαν και στελέχη του συνδυασμού του “Δυνατή Καρδίτσα”.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας εξέφρασε την υποστήριξή του στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί του Νομού μας και δήλωσε πως εάν ο λαός του εμπιστευτεί την Διοίκηση του Δήμου, θα αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία τόσο με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όσο και με τους Διευθυντές των σχολείων, για να επιλύονται τα όποια λειτουργικά ζητήματα προκύπτουν.

Επίσης παρουσίασε σημαντικές πτυχές του προγράμματος του συνδυασμού «Δυνατή Καρδίτσα» για την εκπαίδευση στο Δήμο, όπως:

* Βελτίωση της λειτουργικότητας των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων

* Υποστήριξη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας συγκεκριμένων δράσεων:

– Περιβαλλοντική εκπαίδευση

– Τοπική ιστορία και πολιτισμός

– Κυκλοφοριακή αγωγή (συνεχείς λειτουργία των υποδομών κυκλοφοριακής αγωγής με δυνατότητα χρήσης τους από τους μικρούς πολίτες του Δήμου καθ όλη τη διάρκεια της μέρας και κυρίως των Σαββατοκύριακων)

– Αγωγή υγείας, διατροφής και άθλησης

– Αγωγή σταδιοδρομίας.

Συνάντηση με την Χορωδία «Αρίωνας»

Την ευαισθησία της «Δυνατής Καρδίτσας» για τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση εξέφρασε στους επικεφαλής του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Αρίων» ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός.

Σε συνάντηση που είχε μαζί τους δήλωσε ότι αναγνωρίζει πως ο «Αρίων» στα 50 χρόνια ζωής του συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της Χορωδιακής μουσικής, όσο και στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού μας.

Με τον «Αρίων» τόνισε ο κ. Παπαλός «η μικρή και άγνωστη Καρδίτσα έγινε πασίγνωστη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γι’ αυτό εάν τελικά αναλάβω την διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας θα προσφέρω την υποστήριξή μου χωρίς δεύτερη σκέψη στους τομείς που κρίνεται αναγκαία».

Στόχος είναι να συνεχιστεί το σημαντικό έργο και η επιτυχημένη συμμετοχή του Συλλόγου στα μουσικά δρώμενα της περιοχής μας.

Προηγούμενο άρθρο Ενωτική Δημοτική Κίνηση Παλαμά
Επόμενο άρθρο Δίπλα σε εργαζόμενους και άνεργους η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ