Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων της δράσης 1.1. «Βιολογική Γεωργία»


 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων της δράσης 1.1. «Βιολογική Γεωργία» του μέτρου 214  γεοργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις  του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)2007-2013.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία» του μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, για δικαιούχους με δικαίωμα διετούς παράτασης των σε ισχύ συμβάσεων, με βάση την υπ. αριθ. 079833/24.10.2011 KYA (ΦΕΚ 2366/Β’/25.10.2011), διευκρινίζονται τα εξής:

Όλοι οι δικαιούχοι της δράσης 1.1 πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), ιδιότητα που ελέγχεται μηχανογραφικά.

  • Δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης είναι όσοι έχουν αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης και τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους μέχρι και την ημερομηνία δημοσιοποίησης της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Ως ημερομηνία πρώτης δημοσιοποίησης της παρούσας Πρόσκλησης θεωρείται η ημερομηνία ανάρτησης της στο «Διαύγεια» δηλαδή η 18η Νοεμβρίου 2011.
  • Ως διάρκεια της περιόδου δέσμευσης των σε ισχύ συμβάσεων, θεωρούνται τα πέντε έτη από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
  • Σε περίπτωση δικαιούχων που διαθέτουν αγροτεμάχια στα οποία έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης και ταυτόχρονα άλλα αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης, θεωρούνται δικαιούχοι διετούς παράτασης στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης και μόνον για τα αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης.
  • Για τις περιπτώσεις των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, δικαιούχος διετούς παράτασης θεωρείται ο ένας εκ των δύο συζύγων
  • Η παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αφορά γεωργικές εκτάσεις με ετήσιες καλλιέργειες και μόνιμες φυτείες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Εξαιρούνται οι γεωργικές εκτάσεις με καλλιέργειες τα προϊόντα των οποίων χρησιμοποιούνται για ενεργειακούς σκοπούς και οι επιβαρυμένες εκτάσεις στις οποίες για περιβαλλοντικούς λόγους δεν είναι δυνατή η άσκηση της βιολογικής γεωργίας
  • Οι δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους και διαθέτουν αγροτεμάχια τα οποία είναι πλήρως βιολογικά ήδη από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Επομένως, διαθέτουν σύμβαση με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων την οποία επεκτείνουν για τη διετή περίοδο δέσμευσης
  • Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για διετή παράταση ορίζεται η περίοδος από 29/11/2011 έως 23/12/2011. Η διαδικασία υποβολής περιγράφεται στις παραγράφους 4 και 7 της παρούσας πρόσκλησης.

     Οι αιτούντες με ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3 καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης μέχρι 6/12  

     όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6  μέχρι 14/12, σε 7 και 8 μέχρι 19/12,  σε 9 και 0 μέχρι 23/12

●    Υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης – Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

      1.Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη σύμφωνα με έντυπο που διατίθεται από τη μηχανογραφική βάση. Στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντος από οποιαδήποτε δημόσια αρχή

       2.Αντίγραφα παραστατικών νόμιμης κατοχής των αγροτεμαχίων τα οποία περιλαμβάνονται στην αίτηση ενίσχυσης

      3.Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) διετούς διάρκειας

      4.Αντίγραφο πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου σε περίπτωση που είναι διαφορετικός από αυτόν

         που έχει δηλωθεί στην ΑΕΕ

      5.Βεβαίωση του δημάρχου για την τεκμηρίωση της μόνιμης εγκατάστασης

      6.Σύμβαση με εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

      Συμπληρωματικά δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τα κριτήρια επιλογής συνυποβάλλονται, ως εξής:

    α.  Βεβαίωση του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

     β. Για την τεκμηρίωση της παραγωγής ζωϊκών βιολογικών προϊόντων, βεβαίωση του Οργανισμού Ελέγχου

        και   Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

    γ. Για την τεκμηρίωση της παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ παραστατικά από τα οποία να φαίνεται ότι ο δικαιούχος έχει παραδώσει προϊόν σε μεταποιητική μονάδα,

   Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κης  Καρδίτσας στα τηλ. 2441355241 & 2441355242 (κα Δήμου)   

                                                                                                             Ο Δ/ΝΤΗΣ  ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Κ. Πατσιαλής: Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Παλαμά
Επόμενο άρθρο Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου δίνει ο Δήμος Καρδίτσας