Πλεονάζον προσωπικό από τη ΔΕΤΑΚ στο Δήμο


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στην συνεδρίασή του την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

Ενέκρινε κατά πλειοψηφία:

-Τη συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής με χρήση της Τηλεματικής.

– Τη σύσταση Αναπτυξιακής Α.Ε Ο.Τ.Α με διακριτικό τίτλο «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε» και την καταβολή ποσού 20.000 € ως πρώτη δόση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

– Ομόφωνα ενέκρινε τη μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού της ΔΕΤΑΚ στο Δήμο Καρδίτσας και σε νομικά του πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 269 παρ. 3 έως 5 του Ν. 3463/2006 και κατά πλειοψηφία την απόλυση δύο εργαζομένων – έπειτα από δικό τους αίτημα – που δεν επιθυμούσαν τη μεταφορά τους στο Δήμο. 

– Ενέκρινε ομόφωνα τη σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Δήμο Καρδίτσας  και σε νομικά του πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας με αυτήν που κατείχαν στη ΔΕΤΑΚ για την κατάταξη του μεταφερόμενου προσωπικού της.

– Όρισε με ομόφωνη απόφασή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΚ.

-Ενέκρινε ομόφωνα τη μεταφορά προσωπικού ορισμένου χρόνου από τη ΔΗΑΜΕΚ στην ΔΗΚΕΚ

-Ενέκρινε ομόφωνα την 5η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καρδίτσας, οικονομικού έτους 2008.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν επίσης και τα εξής:

-Η υπ’ αριθμ. 41/2008 απόφασης του Δ.Σ. των Παιδικών Βιβλιοθηκών – Πνευματικού Κέντρου Δήμου Καρδίτσας που αφορά τη 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους.

-Η υπ’ αριθμ. 74/2008 απόφασης του Οργανισμού Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης του Δήμου Καρδίτσας που αφορά τη 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του.

-Η αντικατάσταση του εκπροσώπου γονέων στο Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Καρδίτσας.

-Η αποδοχή ποσού 10.000 € προερχόμενο από τον ΟΠΑΠ.

-Η απαλλαγή δημότη από το τέλος κοινοχρήστων χώρων (Κοτλίτσας Απ. & Φωτ. – Κατέβα Αγνή Ο.Ε)

-Η επιστροφή ποσού σε δημότη.

-Η προέγκριση εκδήλωσης «Η πόλη στα παιδιά»

Τα θέματα υπ’ αρίθμ.7,8 και 9 της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α για την εκμετάλλευση του Παυσιλύπου, την έγκριση του καταστατικού της Α.Ε. με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου (με μία μετοχή ποσοστό 0,10%), ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για υπογραφή του συμβολαιογραφικού εγγράφου – καταστατικού και σχετικά με παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου Παυσιλύπου στην Α.Ε. αναβλήθηκαν λόγω απουσίας του μελετητή.

Επίσης αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του χρόνου  η συζήτηση των εξής θεμάτων:

-Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της ένστασης του Αναστασίου Τσιώνα κατά της υπ’αριθμ. 209/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

-Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της υπ’αριθμ. 44/2008 απόφασης της ΔΕΥΑΚ που αφορά τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού αυτής

-Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και Αστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» 

-Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ονομασία της πλατείας Τ.Δ Αρτεσιανού (άρθρο 8 Ν. 3463/2006)

-Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση κανονιστικής απόφασης που αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προηγούμενο άρθρο Τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με τον Ηλυσιακό
Επόμενο άρθρο Στις «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε» ο Δήμος