Μπάμπης Παπαδόπουλος: «Η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει να χαθεί με ευθύνη της ΔΕΗ»


 Με επιστολή του προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ και την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην αγροτικές καλλιέργειες εξαιτίας των συχνών διακοπών ρεύματος και τις ευθύνες της ΔΕΗ μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί ή να μειωθεί το αγροτικό εισόδημα.

 Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει:

«Οξυμένα είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται και έντονες οι αντιδράσεις των αγροτών εξαιτίας των συχνών διακοπών ρεύματος που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Οι παραγωγοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα όχι μόνο κατά το διάστημα που συμβαίνει διακοπή παροχής ρεύματος αλλά και στη συνέχεια αφού η συχνότητα των διακοπών δημιουργεί πολλές μικροζημιές. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους τεχνικούς της ΔΕΗ αντιληφθήκαμε ότι το μοναδικό συνεργείο επιφυλακής που λειτουργεί εξαιτίας των απεργιών του προσωπικού αδυνατεί να αντιμετωπίσει έστω και στο ελάχιστο το πρόβλημα.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι αγρότες ανήμποροι να βλέπουν την παραγωγή τους μέρα με τη μέρα να χάνεται με αποκλειστικό υπεύθυνο την ΔΕΗ. Ο κίνδυνος μείωσης του αγροτικού εισοδήματος είναι άμεσος. Μετά από το προβληματικό ξεκίνημα της φετινής καλλιεργητικής χρονιάς εξαιτίας των παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων του Μαΐου, οι αγρότες ζουν την περίοδο της ξηρασίας που επιβάλει η ΔΕΗ.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρόκειται για μια απλή περιπέτεια και ταλαιπωρία που δημιουργεί η έλλειψη ρεύματος στους πολίτες, αλλά για κάτι πολύ σοβαρότερο. Για την περιουσία και το εισόδημα των αγροτικών οικογενειών.

Σας παρακαλούμε λοιπόν πολύ, να εξετάσετε άμεσα τη δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων αυτών έτσι ώστε να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων τετελεσμένων γεγονότων. Αυτό ασφαλώς θα είναι οδυνηρό για όλους.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Σοφάδων

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος»

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση των Δημοτικών Συμβούλων της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» για το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης της χιονοδρομικής πίστας Καραμανώλη