Νέο μήνυμα Καραμανλή προς όλες τις κατευθύνσεις


Ένα ακόμα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία, ασκώντας εμμέσως κριτική στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ισχυρίζεται -όπως τόνισε- ότι για τα οικονομικά προβλήματα φταίει η κυβέρνηση.

«Κάποιοι επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι οι αυξήσεις αυτές των διεθνών τιμών δεν μας αφορούν, ότι για όλα φταίει η ελληνική κυβέρνηση.

» Έχουν χάσει την επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα. Είναι μια επίδειξη μικροκομματισμού που είναι ανεπίτρεπτος για τις μέρες που διανύουμε. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία διατηρεί ρυθμούς ανάπτυξης υπερδιπλάσιους της ευρωζώνης, η ανεργία έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα, ενώ το τραπεζικό σύστημα δείχνει ανθεκτικότητα.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, όπως το επίδομα θέρμανσης και τις ρυθμίσεις για την προστασία των δανειοληπτών.

Ενώπιον της νεολαίας του κόμματος, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού απέναντι σε όσους διαφωνούν εντός της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έγιναν και λάθη, τα οποία ο ίδιος γνωρίζει και αναγνωρίζει.

«Έχω καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα. Δεν θα βάλω καμία σκοπιμότητα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μου» ήταν τα λόγια του.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους νέους της ΝΔ να συνεχίσουν τον αγώνα, να περιφρονήσουν τον λαϊκισμό και να κρατήσουν αναμένη τη φλόγα της ελπίδας και των κοινών ιδανικών.

«Προχωράμε μαζί για να πάμε τον τόπο μπροστά. Εσείς είστε η γενιά που επάξια κατακτά το μέλλον, η γενιά που κερδίζει δύσκολες μάχες και αγώνες. Απευθυνθείτε σε όλους, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και οι λύσεις που προωθούμε είναι κοινές για όλους» τόνισε.

Μία ακόμα συνέντευξη…

Πάντως, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Αθηναίος Φλωρίνης  παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αξία», σημειώνοντας ότι «η κοινωνία δεν δικαιολογεί  πλουτισμούς υπουργών και ανθρώπους που έχουν καβαλήσει το καλάμι».

Σπεύδει, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υποδείξει σε κανέναν -ούτε στον κ. Ρουσόπουλο- να παραιτηθεί.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του: «Αν ήμουν καθαρός γιατί να παραιτηθώ; Από κει και πέρα, αν έκρινα όμως ότι αυτό ζητάει ο κόσμος, αυτό ζητάει η κοινή γνώμη, αυτό ζητούν οι συνάδελφοί μου, ναι, θα βοηθούσα τον πρωθυπουργό.

» Θα το συζητούσα μαζί του και θα του έλεγα, αφού ‘εγώ είμαι το μήλον της Έριδος’, θα σας διευκολύνω. Και ο πρωθυπουργός από την πλευρά του γνωρίζει αν θα πρέπει να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις ή όχι.

» Σε κάθε περίπτωση ένας ηγέτης δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να τους κάνει το χατήρι κάθε φορά που θέλουν να παραιτήσουν ένα στέλεχος.»

Προηγούμενο άρθρο Εντατικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων του Νομού
Επόμενο άρθρο ΤΙΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΔΠΚ: