Ολοκληρώθηκε η εμποροπανήγυρη χωρίς… παραεμπόριο


 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27/10/2012 η ετήσια Εμποροπανήγυρη του Δήμου Καρδίτσας, η οποία  πραγματοποιήθηκε χωρίς να δοθεί καμία δυνατότητα ανάπτυξης του παραεμπορίου στην περιοχή.

Φέτος νοικιάστηκαν 430 θέσεις έκθεσης, αριθμός ο οποίος είναι πολύ μικρότερος από άλλες χρονιές, ενώ κατά γενική ομολογία, το Λούνα Πάρκ πρόσφερε ποικιλία παιγνιδιών και ψυχαγωγικών συγκινήσεων στους μικρούς επισκέπτες, αλλά και στους συνοδούς τους.

Οι έλεγχοι σε καθημερινή βάση ήταν αυστηρότατοι και συνεχείς πρωί και απόγευμα, γεγονός που σχολιάστηκε απολύτως θετικά τόσο από τους επαγγελματίες, όσο και από τους εμπόρους. Μάλιστα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, στην διάρκεια της ευρείας σύσκεψης των φορέων για τα τοπικά ζητήματα, απέδωσε δημόσια τα εύσημα στον Δήμο για την “άψογη λειτουργία του παζαριού”.

Ειδικότερα είχαν συγκροτηθεί κλιμάκια από εκπροσώπους του Δήμου Καρδίτσας, του ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας τα οποία επισκέπτονταν πολύ συχνά το παζάρι και επέβλεπαν την εμπορική, ή επιχειρηματική δραστηριότητα, με γνώμονα πάντα την τήρηση της νομιμότητας και την αποτροπή φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού.

Έλεγχοι έγιναν και από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, ενώ έντονη ήταν καθημερινά η παρουσία δημοτικών αστυνομικών σε ολόκληρο το χώρο της Εμποροπανήγυρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Νίκος Γιαννέλος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει το δύσκολο έργο της αστυνόμευσης και της ρύθμισης της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων στους γύρω δρόμους και στον βόρειο περιφερειακό, διαθέτοντας προσωπικό τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες της ημέρας.

Τέλος, στο πλαίσιο της αυστηρότατης τήρησης της νομιμότητας, η δημοτική αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση ειδών που προωθούσαν στο παζάρι πλανόδιοι πωλητές χωρίς άδεια.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σταύρος Παπαγεωργίου «το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την σωστή διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης και την πάταξη του παραεμπορίου που “ανθούσε” κατά το παρελθόν στην περιοχή, απέδωσε στο μέγιστο βαθμό. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε καθοριστικά η άριστη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας τους οποίους ευχαριστώ δημόσια. Να εξάρω τέλος και την προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αστυνομία, η παρουσία της οποίας ήταν συνεχής και έντονη στο χώρο όλες τις ημέρες.»

Προηγούμενο άρθρο 70 νοσηλευτές σε Θεσσαλία-Στερεά
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Την κατάταξη των συμβασιούχων πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα»