Σπ. Ταλιαδούρος: «Την κατάταξη των συμβασιούχων πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα»


Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, ζητά την κατάταξη των συμβασιούχων πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα αφού και εμπειρία στην πυρόσβεση έχουν αποκτήσει και επιτυχημένο έργο σε πραγματικές συνθήκες έχουν προσφέρει επί σειρά ετών.

 

Ειδικότερα η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

 

«Σε καθεστώς ανασφάλειας και επαγγελματικής αβεβαιότητας ζουν οι 1750 περίπου συμβασιούχοι πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν πια άμεσα τον κίνδυνο της ανεργίας, καθώς σύμφωνα με το Π.Δ 121/2007 η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η τελευταία, που θα απασχολεί συμβασιούχους.

Συγκεκριμένα, το τέλος μια δεκαετούς εμπειρίας στο Πυροσβεστικό Σώμα έρχεται σε δύο μήνες για τους εναπομείναντες συμβασιούχους πυροσβέστες και η πολυετής εμπειρία τους στην καταστολή των πυρκαγιών θα χαθεί εφόσον η πολιτεία δε μεριμνήσει άμεσα για το επαγγελματικό μέλλον των ανθρώπων αυτών, που αποτέλεσαν επί σειρά ετών αναγκαίο ενεργό κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος για την δασοπυρόσβεση.

 

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Υπάρχει η πολιτική βούληση για την διατήρηση στο Πυροσβεστικό Σώμα των συμβασιούχων πυροσβεστών που έχουν αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία στην πυρόσβεση και έχουν προσφέρει επιτυχημένο έργο σε πραγματικές συνθήκες κατάσβεσης;»

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η εμποροπανήγυρη χωρίς... παραεμπόριο
Επόμενο άρθρο Νίκος Μιχαλάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται συμπαραστάτης στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες των Καρδιτσιωτών για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου»