Ολοκληρώθηκε το έργο Οδός Ανθηρό-Μεταμόρφωση-Γκρόπες


Το εργοτάξιο του έργου «Οδός Ανθηρό-Μεταμόρφωση-Γκρόπες (Τμήμα Ι.Μ. Κατουσίου- Γκρόπες)» προϋπολογισμού 1.400.000,00€ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Πίνδος, επισκέφθηκε ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου.

Το έργο αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από την Ιερά Μονή Κατουσίου Ανθηρού έως Γκρόπες, συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου. Ήδη το έργο ολοκληρώθηκε με την κατασκευή των αναγκαίων τεχνικών, την βελτίωση της ορατότητας των στροφών οριζοντιογραφικά και της κατά μήκος κλίσης της οδού, με κατασκευή οδοστρωσίας με μία στρώση αμμοχάλικου 20 εκατ. και δύο στρώσεις βάσεως πάχους 10 εκατ. η κάθε μία καθώς και την ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας που γίνεται αυτές τις ημέρες.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 2-10-2007 και με την αριθμ. 17/142/25-10-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανάδοχος αναδείχθηκε η κ/ξ Αχελώος ΑΤΕ με έκπτωση 37,02%. Στις 24-01-2008 υπογράφθηκε η σύμβαση με ημερομηνία περαίωσης στις 24-7-2009.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ Φ. Αλεξάκος τόνισε ότι το έργο που παραδίδεται σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από την συμβατική ημερομηνία περαίωσης, θα διευκολύνει την πρόσβασή στην περιοχή, θα υποστηρίξει την τουριστική κίνηση την προσέλκυση επενδυτών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Επιπρόσθετα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας διότι δημιουργεί προϋποθέσεις πολυαπασχόλησης των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Καναβός υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου και τόνισε ότι αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην πολύπλευρη ανάπτυξη της ορεινής Αργιθέας και συνέχισε «ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στην ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Πίνδος και ιδιαίτερα την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας που προχώρησε γρήγορα τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα κατασκευή του έργου».

Επίσης αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Ανθηρού ολοκληρώθηκε και το έργο με τίτλο «ανάδειξη νερόμυλου δριστέλλας και περιβάλλοντος χώρου στη θέση «Γκούρα» στο Τ.Δ. Ανθηρού» προϋπολογισμού 30.000,00€ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται επίσης από πιστώσεις του προγράμματος Πίνδος. Το αντικείμενο του έργου αφορά την διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στη θέση Γκούρα του Τ.Δ. Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας καθώς και την ανάδειξη του νερόμυλου στη θέση αυτή. Οι εργασίες αφορούν την αρμολόγηση της τοιχοποιίας του Μύλου, κατασκευή πλακόστρωτου μονοπατιού που οδηγεί στη θέση Γκούρα, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την δημιουργία μονοπατιού, κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας και πλακόστρωση στη θέση Γκούρα.

Σκοπός του έργου είναι η προστασία και ανάδειξη παραδοσιακών στοιχείων της περιοχής και η ανάπτυξη του τουρισμού σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους.

Προηγούμενο άρθρο Συνδετήρια οδός Μητρόπολης με ε.ο Καρδίτσας– Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Το Δ.Δ. Ψαθοχώρας επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης κ Κύριλλος