Συνδετήρια οδός Μητρόπολης με ε.ο Καρδίτσας– Λ. Πλαστήρα


O Νομάρχης κ Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου μετέβηκαν στο χώρο του έργου όπου εκτελούνταν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού που συνδέει με «παράπλευρο δρόμο» τον οικισμό της Μητρόπολης με την επαρχιακή οδό Καρδίτσας- λίμνης Πλαστήρα.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΕΑΠΝΑ-2. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και αντικείμενο της εργολαβίας ήταν η πλήρης κατασκευή του υφιστάμενου δρόμου, με αμμοχάλικα-3Α-ασφαλτοτάπητα, που συνδέει τον οικισμό Μητρόπολης με το οδικό δίκτυο Καρδίτσας- Λίμνης Πλαστήρα.

H διάθεση της πίστωσης των 150.000€ από το ΕΑΠΝΑ-2 για την εκτέλεση του έργου και η έγκριση των όρων της διακήρυξης εγκρίθηκαν με την αριθμ. 15/122/28-09-2007 απόφαση της Ν.Ε έργων. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 06-11-2007 και με την αριθμ. 21/185/05-12-2007 απόφαση ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «Κουρδής Ιωάννης» με μέση έκπτωση τριάντα εννιά και εξήντα οκτώ εκατοστά τοις εκατό (39,68%). Στις 6-2-2008 υπογράφθηκε το συμφωνητικό και το έργο ήδη ολοκληρώθηκε. Απομένει η διαγράμμιση και η σήμανση για να δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία η οποία θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της οδού ανάβασης στη λίμνη Πλαστήρα.

Προηγούμενο άρθρο Τα παρατράγουδα των καταλήψεων
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το έργο Οδός Ανθηρό-Μεταμόρφωση-Γκρόπες