Ολοκληρώνεται και η τρίτη εβδομάδα ανάγνωσης και δημιουργικότητας


Ολοκληρώνεται την Παρασκευή στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, και η 3η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”,

Την Πέμπτη στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» ήταν η μέρα του ράβε – ξήλωνε. Μιλήσαμε για τον αργαλειό, είδαμε φωτογραφίες από αργαλειούς και αναφερθήκαμε στη μυθική Πηνελόπη, τη γυναίκα του Πολυμήχανου Ήρωα Οδυσσέα, που για ν’ αποφύγει να παντρευτεί κάποιον από τους μνηστήρες, όλη τη μέρα έραβε το σάβανο του πεθερού της Λαέρτη και το βράδυ το ξήλωνε, περιμένοντας την επιστροφή του άντρα της από την Τροία!!!

Στη συνέχεια οι εθελόντριές μας Αντιγόνη Κωστάμη και Έφη Τσιάκα με χαρτόνια από χαρτοκιβώτια, μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν μικρούς αργαλειούς και με τα νήματα που μας χάρισε το κατάστημα «Βέρα» και οι αδερφές Νικολέττα και Νάντια Καραντώνη, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας υφαντά. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι όχι και τόσο καλά, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν κι ας γίναμε όλοι στο τέλος «μαλλιά κουβάρια»!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα μοίρασε στα παιδιά από μία αρχή κι ένα τέλος και τα παιδιά με τη φαντασία τους δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες. Οι πιο μικροί ήταν οι εικονογράφοι των ιστοριών!!!

Τέλος το βραδάκι μικροί και μεγάλοι, στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», απολαύσαμε ταινία με πρωταγωνίστρια την καταπληκτική «Πίπη Φακιδομύτη», ηρωίδα σειράς παιδικών μυθιστορημάτων της Σουηδής συγγραφέα Άστριντ Λίντγκρεν.

Σήμερα Παρασκευή ολοκληρώνονται οι δράσεις και της 3ης εβδομάδας της καλοκαιρινής εκστρατείας,  σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

 

Η μέρα για γέλια και για κλάματα

Πρώτα τα γέλια! : Διαβάζουμε την ιστορία του θείου της Μαίρη Πόππινς με το γελαστικό αέριο από το βιβλίο της Π. Λ. Τράβερς και κατόπιν παίζουμε το παιχνίδι του διακόπτη γέλιου. Γελάμε με την ψυχή μας!

Ύστερα τα κλάματα… : Διαβάζουμε για τη λίμνη των δακρύων από το βιβλίο του Λιούις Κάρολ, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και κατόπιν αφηγούμαστε πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες δακρύων.

Με την εκπαιδευτικό Ασπασία Ζάχου

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Λάκας Μαντζάρα”

 

Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου

Μαθαίνω να ντύνομαι! : Φτιάχνουμε το περίγραμμα του σώματός μας στο χαρτί και μετά σχεδιάζουμε τα ρούχα που θα θέλαμε να φοράμε.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”

 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, που μας δώρισαν υλικά για τις δράσεις και είναι: Βιβλιοπωλείο «Βασιλάκος, Πλεκτά «Βέρα», «ΙΚΕΑ» Θεσσαλίας, Καφέ «Δύο Κούπες» της Χριστίνας Βήτα και καφέ «Gallery» του Φάνη Μακρή.

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Τσιάρα με ομογενείς βουλευτές
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για τη λίμνη Πλαστήρα ζητά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ