Ορκωμοσία για 34 νέους πτυχιούχους του ΤΕΙ Ξύλου


 Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η ορκωμοσία 34 νέων πτυχιούχων του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας. Στην τελετή παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου (προσκεκλημένοι, σπουδαστές, γονείς και καθηγητές των Τμημάτων του Παραρτήματος Καρδίτσας). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής του Παραρτήματος κος Παπαδόπουλος Ιωάννης, ο Δήμαρχος της πόλης κος Παπαλός, ο Αντιδήμαρχος κος Καραγιάννης, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, καθώς και οι Προϊστάμενοι των άλλων Τμημάτων αλλά και πλήθος κόσμου και σπουδαστές. Ο Προϊστάμενος κ. Νταλός Γεώργιος  στο σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε ευχές στους νέους αποφοίτους για καλή σταδιοδρομία και υπογράμμισε:

 «Τα πράγματα όσο πάνε και δυσκολεύουν…. στο δρόμο πλέον βρίσκω άτομα να μονολογούν από τα προβλήματα που έχουν … Βρίσκω απεργούς σε κάθε γωνιά με πλακάτ να διαδηλώνουν… Ήρθα εδώ όχι για να σας πω ότι όλα είναι μια χαρά όλα είναι τέλεια … δεν μπορώ να σας κοροϊδέψω.  Αλλά και ακόμη και αν μπορέσω μόνο για λίγο θα το κάνω… γιατί μόλις βγείτε από εδώ και κεράσετε και τους φίλους σας που πήρατε πτυχίο μετά θα καταλαβαίνατε ότι δεν ήταν όπως σας τα είπα τα πράγματα… Θα πρέπει να βασιστείτε πλέον στις δικές σας δυνάμεις …στις δικές σας γνώσεις για να αρχίσετε να βγάζετε κάποια χρήματα για να μπορέσετε να ζήσετε …στην αρχή πιθανά τα χρήματα να φτάνουν μόνο για τα απαραίτητα ……..αλλά σιγά σιγά θα γίνονται όλο και περισσότερα.Όμως για την αντιμετώπιση των δυσκολιών πιστεύω ότι έχετε όλα τα εφόδια να τα καταφέρετε. Το μόνο που σας χρειάζεται είναι να σας δοθεί η ευκαιρία να το αποδείξετε … και εδώ θα πρέπει να δείξετε θάρρος και πιθανά και θράσος …. θα πρέπει να απαιτήσετε να σας δοκιμάσουν για να αποδείξετε την αξία σας,  θα πρέπει να προσπαθήσετε διπλάσια και τριπλάσια από ότι οι προηγούμενοι μέχρι σήμερα ….Αλλά είμαι σίγουρος ότι έχετε τα εφόδια να τα καταφέρετε … και αν κάτι σας λείπει να θυμάστε ότι εδώ θα είμαστε εμείς για να σας στηρίξουμε όσο χρειαστεί. Αν παρόλα αυτά δεν τα καταφέρετε μην απελπιστείτε  και προπαντός μην καταφύγετε σε εύκολες λύσεις…. να μείνετε άνθρωποι και να διατηρήσετε τις αξίες σας…  με κάθε θυσία. Συνεχίστε τις προσπάθειες σας και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε. Δεν θα μπω λοιπόν και εγώ στην διαδικασία να σας ευχηθώ έτσι απλά καλή σταδιοδρομία …είμαι σίγουρος ότι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, παρόλη την απαξίωση όλων των πραγμάτων που ζούμε, εσείς θα παλέψετε με όλες σας τις δυνάμεις και θα έχετε μια ΚΑΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ».

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή της ορκωμοσίας, όπου οι νέοι απόφοιτοι έδωσαν τον προβλεπόμενο στα ΤΕΙ όρκο. Οι 34 νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου είναι οι ακόλουθοι:

Ίτος Παναγιώτης, Τσακίρης Ζωγράφος,       Σαντοριναίος Εμμανουήλ, Κωνσταντίνου Κυριάκος, Νικολάου Ιωάννης, Χαραλάμπους Ερμής, Σφυρίδης Κωνσταντίνος, Λάζος  Δημήτριος,  Nικολακάκος Μιλτιάδης, Πύλιος Σπυρίδων, Χριστοδούλου Ευάγγελος, Ντεντές Λαέρτης, Πολίτη Αριστέα, Τόσιου Αναστασία, Βασιλάκη Αγγελική, Περγαντής Χρήστος, Τρύφωνος Γεώργιος, Κουρμπανάς Κωνσταντίνος, Λαγούδη Σοφία, Παπανικολάου Γλυκερία, Παπαδόπουλος Παύλος, Κάκκος Γεώργιος, Πατσικαθεοδώρου Φανή, Μιχαήλ Χριστόδουλος, Κυπριανού Μιχάλης, Μαστρή Παναγιώτης, Καρατζόγλου Ευαγγελία, Γιάγκου Γιάγκος, Πλιάτσιος Γεώργιος, Καμπανάς Ηλίας, Ιωαννίδου Σοφία, Λαπουρίδου Αθανασία, Μωραϊτης Αναστάσιος και Λαλιώτη Μαρία.

Σημειώνεται ότι ήδη 27 από τους 34 πτυχιούχους του ΣΤΕΞ (ποσοστό 79%) ήδη εργάζονται και έχουν επαγγελματική απασχόληση στην αγορά εργασίας ξύλου-επίπλου!

Την τελετή της ορκωμοσίας ακολούθησε η απονομή βραβείων για τις καλύτερες πτυχιακές  εργασίες. Το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πτυχιακών Εργασιών (Γ. Μαντάνης, Μ. Σκαρβέλης, Θ. Μπάμπαλης) εφάρμοσε για μια ακόμη φορά τη βράβευση των 3 πλέον άριστων και καινοτόμων πτυχιακών εργασιών, που εκπονήθηκαν κατά το Χ.Ε. του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Οι πτυχιακές αυτές ήταν οι κάτωθι: α) «Σχεδίαση ορειβατικού καταφυγίου με κύριο υλικό κατασκευής το ξύλο» του Μανώλη Σαντοριναίου (με επιβλέποντα καθ. τον κ. Λαμπούδη), β) «Το ξύλινο καράβι της Κερύνειας: ιστορία - κατασκευή - συντήρηση» των Μιχάλη Κυπριανού και Ιωάννη Νικολάου (με επιβλέποντα καθ. τον κ. Σκαρβέλη), και γ) «Μελέτη της συσχέτισης δύο μεθόδων προσδιορισμού σκληρότητας (Brinell, Janka) ξύλινων παρκέτων και της πυκνότητας αυτών»  των Μιλτιάδη Νικολακάκου και Ευάγγελου Σακελλαρίου (με επιβλέποντες καθ. τους κ.κ. Λυκίδη και Μπιρμπίλη).

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση δημιουργίας σχολής τεχνολογικών επιστημών ποιότητας ζωής (Σ.Τ.Ε.Π.) στο ΤΕΙ Λάρισας με έδρα την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κυνηγετικός σύλλογος Καρδίτσας «Α Ρ Τ Ε Μ Ι Σ»: Εικονοστάσι στη μνήμη του Γεωργίου Απ. Χριστοδουλιά