Ειδήσεις

Ορκωμοσία 17 νέων αποφοίτων του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας


Τη ∆ευτέρα 12-12-2016 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε σ’ ένα πολύ ζεστό κλίμα η τελετή ορκωμοσίας δεκαεπτά (17) νέων αποφοίτων, σπουδαστών και σπουδαστριών, του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου της Σχολής ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στην τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του Τμήματος παρευρέθηκαν περίπου 250 προσκεκλημένοι, απόφοιτοι, σπουδαστές, γονείς, καθηγητές και επιχειρηματίες του κλάδου ξύλου και επίπλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου πάτερ Κωνσταντίνος και ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ∆ρ. Γεώργιος Νταλός, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Κύριος εισηγητής της πανηγυρικής ομιλίας της τελετής, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ήταν ο κ. Ιωάννης Ντιντάκης, Καθηγητής Εφαρμογών του εν λόγω Τμήματος, ο οποίος στον λόγο του επεσήμανε τα παρακάτω:

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς φίλοι και συγγενείς των αποφοίτων μας, αγαπητοί απόφοιτοι. Για μένα αποτελεί μεγάλη ευθύνη αλλά και ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σε σας την ημέρα της αποφοίτησης σας.

Σε αυτό το αμφιθέατρο όπου περάσατε τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια προσέρχεστε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καθώς φτάσατε στην επίτευξη ενός στόχου ορόσημο για τη ζωή σας. Αποχωρώντας από αυτό το αμφιθέατρο, πτυχιούχοι πια, θα πρέπει να έχετε ήδη επικεντρωθεί στην επίτευξη του επόμενου στόχου σας ίδιας ή μεγαλύτερης σπουδαιότητας.

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει άσκοπα, μην ασχολείστε με εφήμερες καταστάσεις, μην ξεχνάτε ότι είστε στην πιο δημιουργική φάση της ζωή σας.

Να γνωρίζετε ότι τον επόμενο στόχο που επιθυμείτε να πετύχετε δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να τον βρείτε, ήδη η καθεμιά και ο καθένας από εσάς μέσα του έχει ήδη θέσει τον επόμενο στόχο του. Μην εγκαταλείπετε ποτέ το στόχο σας.

Η απόκτηση του πτυχίου σας σημαίνει αυτομάτως την ένταξη σας στην αγορά εργασίας του κλάδου Ξύλου-Επίπλου, ένα χώρο πολύπαθο στις μέρες μας και με πάρα πολλά προβλήματα. Να γνωρίζετε όμως ότι η εργασία στον ιδιωτικό τομέα γενικά ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Μη μείνετε πίσω από την ταμπέλα της κρίσης, αγωνισθείτε με σθένος και δύναμη για να πετύχετε.

Σήμερα, η ποιο οδυνηρή συνέπεια της κρίσης είναι ότι τα νέα παιδιά, οι νέοι πτυχιούχοι, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αν έχουν μια εργασία με 300 ή 400€ το μήνα ή ακόμα να εργάζονται σε 8ωρη εργασία που όμως έχουν ασφαλιστεί για 4ωρη ή εκ περιτροπής εργασία.

Να γνωρίζετε όμως ότι, όταν το σύστημα κινείται ενάντια στους κανόνες της φύσης, όπως είναι η ανάγκη για επιβίωση, δεν μπορεί να αντέξει, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Το σημερινό παγκόσμιο σύστημα έχει γιγαντωθεί, έχει μεταλλαχτεί, και δρα ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να καταβροχθίζει κυριολεκτικά τον εαυτό του.

Η εύρεση εργασίας από ένα νέο απόφοιτο συνοδεύεται πάντα και με την αίσθηση της ανασφάλειας για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που θα του ανατεθούν. Επιπλέον η έλλειψη εμπειρίας συνήθως οδηγεί στη σκέψη πως θα προτιμηθεί ένας εμπειρότερος εργαζόμενος. Να γνωρίζετε ότι οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν μόνο τους καλύτερους αλλά έχουν πρωτίστως ανάγκη από ισορροπημένα άτομα και ακέραιους χαρακτήρες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στον εργασιακό χώρο και θα διδάσκονται από τα λάθη τους.

Στην επαγγελματική σας πορεία να επιδιώκετε συνεργασία με άτομα που έχουν να σας προσφέρουν, μόνο έτσι θα γίνετε και εσείς καλύτεροι, και να προσδοκάτε την εξέλιξη σας βασιζόμενοι στις δικές σας δεξιότητες και προσπάθειες.

Η απονομή του πτυχίου σας σήμερα δεν αποτελεί ένα χαρτί κενού περιεχομένου, αντιθέτως συνοδεύεται από τις γνώσεις που αποκτήσατε όλα αυτά τα χρόνια οι οποίες θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε ως άνθρωποι. Μην υποτιμάτε τις γνώσεις που πήρατε, κάποια στιγμή στη ζωή σας θα έρθει η στιγμή που θα αντιληφθείτε το μεγαλείο της γνώσης. Οι γνώσεις που αποκτήσατε ως τώρα, και θα αποκτήσετε στη συνέχεια, αποτελούν κομμάτι του εαυτού σας που κανείς δεν μπορεί να σας αφαιρέσει. Όσο περισσότερη γνώση αποκτήσετε στη ζωή σας τόσο περισσότερα εφόδια θα έχετε ώστε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής.

Αν μου επιτρέπεται μια συμβουλή αυτή θα ήταν να επιδιώξετε με δίψα και λαχτάρα την απόκτηση γνώσεων.

Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε στη ζωή σας και σας θέλουμε κοντά μας…

Ακολούθησε η καθομολόγηση των νέων αποφοίτων, που στη συνέχεια έλαβαν το πτυχίο τους από τους κ.κ. Καθηγητές του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. Οι 17 νέοι πτυχιούχοι είναι οι παρακάτω:

Βερβέρας Νικόλαος, ∆εληζώνας Γεώργιος, Ζέκιος Ηλίας, Ζυγοτέγος ∆ημήτριος, Καρρά ∆ήμητρα, Κριλής Γεώργιος, Νετσάεβα Αννα, Ξενόπουλος Αλέξανδρος, Παπαδημητρίου Χαράλαμπος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Ρίζος Ιωάννης, Σέργης ∆ημήτριος, Σκόδρας Στέφανος, Σούνης Νικόλαος, Τσακίρη Αναστασία, Τσιτάκ Εμινέ, Φωτίου Θεόδωρος.

Μαζί με το πτυχίο οι απόφοιτοι έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο μια κατασκευή από ξύλο, την οποία σχεδίασε πρωτότυπα ο κ. Ι. Ντιντάκης, και κατασκεύασαν οι συνεργάτες – μέλος ΕΤΕΠ Αθανάσιος Μακρής και μέλος ΕΡ∆ΙΠ κ. Αλέξης Γαλαγάλας στα εργαστήρια του Τμήματος ΣΤΞΕ.

Στο σημείο αυτό τερματίστηκε η τελετή ορκωμοσίας με θερμές ευχές για «Καλά Χριστούγεννα»!

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η τέταρτη διανομή φρούτων στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ευχετήριες κάρτες από το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας