Πρωτοσέλιδο

Ο Δήμος Σοφάδων ετοιμάζεται να αποκτήσει φυσικό αέριο


Αμέσως μετά τις γιορτές ξεκινούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην πόλη των Σοφάδων. Όπως ο Δήμος Σοφάδων εντάχθηκε στο πρόγραμμα των επεκτάσεων του δικτύου φυσικού αερίου την πενταετία 2017 – 2021. Η έναρξη των διαδικασιών αποτελεί  δικαίωση των προσπαθειών του Δήμου Σοφάδων, που εδώ και καιρό προωθούσε και πίεζε για αυτήν τη σημαντική εξέλιξη.

Το πρώτο βήμα είναι η έλευση της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου ΕΔΑΘΕΣΣ, στους Σοφάδες για τον εντοπισμό  κατάλληλου οικοπέδου (δύο περίπου στρεμμάτων) όπου θα τοποθετηθεί η απαραίτητη δεξαμενή φυσικού αερίου. Από τη διαρκή επικοινωνία αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές.

Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων θα κληθεί να εγκρίνει την παραχώρηση του οικοπέδου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εγκρίνει την νομιμότητα της απόφασης και τέλος να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την εταιρεία.
Δίκτυα 7,5 χιλιομέτρων

Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία θα φέρει αναμφίβολα σημαντικά αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη στο Δήμο Σοφάδων, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποιες άμεσες ενέργειες προκειμένου να επισπευσθούν οι ενδιάμεσες διαδικασίες.
Όπως έχει γίνει γνωστό στον αρχικό σχεδιασμό εντάσσεται η δημιουργία δικτύου 7,5 χιλιομέτρων στην πόλη των Σοφάδων με δυνατότητα επέκτασης αναλόγως των αναγκών και του ενδιαφέροντος.
Ο Δήμαρχος κ.  Θάνος Σκάρλος  ανέφερε ότι ξεκινάει η υλοποίηση ενός αιτήματος πολλών ετών, ενός  αιτήματος της τοπικής κοινωνίας,  για το οποίο πρέπει να συνδράμουν όλοι ώστε να πετύχει η εγκατάσταση αλλά και η επέκτασή του. Πρόκειται τόνισε για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και για το περιβάλλον.

 

Προηγούμενο άρθρο Χρηματοδοτείται το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας με 215.000 ευρώ
Επόμενο άρθρο Παραδόθηκε σε χρήση το κομμάτι Ξυνιάδα -Τρίκαλα του Ε65