Παρέμβαση Σκόνδρα στον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για το ΟΣΔΕ


Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σωτήριο Χατζηγάκη, είχε το πρωί, η Πολιτευτής της Ν.Δ. και Νομαρχιακή Σύμβουλος κα. Ασημίνα Σκόνδρα.

  Με το γνωστό και αμέριστο ενδιαφέρον της, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού μας και τα προβλήματά τους, μετέφερε στον κύριο Υπουργό, το έντονο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί, σχετικά με το ποσό που αναλογεί να πληρώσουν οι αγρότες, για την συμπλήρωση των δηλώσεων καλλιέργειας – ΟΣΔΕ.

  Υπέρ αμύνθηκε για το δίκαιο των αγροτών στο συγκεκριμένο θέμα, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψη, την οικονομική δυσχέρεια των αγροτών. Στη συνέχεια συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το υψηλό κόστος καλλιέργειας και τρόποι αντιμετώπισής του.

  Οι νέες διαθρωτικές καλλιέργειες, ήταν άλλο ένα θέμα συζήτησης και η κα.  Σκόνδρα, επέμενε στο ζήτημα της ενημέρωσης και της καθοδήγησης των αγροτών.

   Μεγάλο μέρος της συζήτησης, αφιερώθηκε στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και ίσως είναι, ένας από τους πιο αδικημένους κλάδους.

  Η Πολιτευτής, ζήτησε από τον Υπουργό να μεριμνήσει και για το θέμα των εξισωτικών ενισχύσεων, έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι να πάρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται  τα χρήματα που τους αναλογούν.

  Ο Υπουργός με την ευαισθησία που τον διακρίνει για τα αγροκτηνοτροφικά θέματα, είχε ήδη έτοιμο το δελτίο τύπου με το οποίο ανακοίνωσε, ότι το κόστος σύνταξης των δηλώσεων θα καλυφθεί από το Κράτος και δεν θα επιβαρυνθούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, όπως επίσης και οι συνταξιούχοι αγρότες του Ο.Γ.Α., που το αγροτικό τους εισόδημα είναι μεγαλύτερο του 50%.

  Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, δείχνουν για άλλη μια φορά, ότι με υπευθυνότητα, τηρούν τις δεσμεύσεις τους αμετάκλητα και απαρέγκλιτα.

Προηγούμενο άρθρο «Τιμούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» (Όχι όμως την αδιαλλαξία)
Επόμενο άρθρο Δωρεάν Εξετάσεις για το Μελάνωμα και στην Καρδίτσα