Παρέμβαση του Βουλευτή Ντίνου Ρόβλια για την λειτουργία του Σταδίου


Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας ζητά να προβεί η κυβέρνηση σε άμεσες ενέργειες για την λειτουρία του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας. Ο κ. Ρόβλιας θέτει τους Υπουργούς προ των ευθυνών τους για την απαγόρευση της λειτουργίας του Σταδίου και τους υπενθυμίζει την οικονομική αδυναμία του Δήμου Καρδίτσας και την υποχρέωση της πολιτείας να χρηματοδοτήσει όλες τις αναγκαίες εργασίες στο Στάδιο. Σχετικά με το θέμα ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Οι εξελίξεις σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου μπορούν να ανατραπούν εάν υπάρξει πολιτική βούληση. Εάν η κυβέρνηση δεν ευαισθητοποιηθεί, το Στάδιο θα μείνει κλειστό με δική της ευθύνη. Πραγματικά απορώ με τις εξελίξεις αυτές. Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους Καρδιτσιώτες.

 Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

•1.      ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

•2.      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θέμα:    Απαγόρευση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου της Καρδίτσας.

Κύριοι Υπουργοί,

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας απαγορεύτηκε η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου της Καρδίτσας. Σημειώνεται ότι στο Στάδιο αυτό αγωνίζεται η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αδικαιολόγητη άρνηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να χρηματοδοτήσει την επισκευή – ανακατασκευή της κλειστής κερκίδας του Σταδίου.

Αντιλαμβάνεστε ότι ενέργειες όπως οι προαναφερθείσες, αντί να επιλύουν προβλήματα, τα επαυξάνουν. Λειτουργούν τελικά σε βάρος των αθλητών, των νέων, των φιλάθλων και των πολιτών της Καρδίτσας.

Καθήκον της πολιτείας είναι να διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία των γηπέδων. Εξίσου καθήκον της πολιτείας είναι να χρηματοδοτεί τις αναγκαίες εργασίες προς την κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι τοπικές αρχές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ενεργήσουν σχετικά.

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενες Ερωτήσεις μου, τα οικονομικά του Δήμου Καρδίτσας δεν του παρέχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Στάδιο.

Συντρέχει συνεπώς κατεπείγουσα περίπτωση άμεσης εκ μέρους σας οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Καρδίτσας προκειμένου να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό στο σύνολό του το Δημοτικό Στάδιο. Διαφορετικά καταδικάζετε την Καρδίτσα σε αθλητικό μαρασμό.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Με ποιον τρόπο θα ενεργήσουν για την άμεση λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας.»

Προηγούμενο άρθρο 10o Συνέδριο της ΟΓΕ "Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα "
Επόμενο άρθρο Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού στα Τρίκαλα