ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΟΥ ΣΕ ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΖΑΚΙ – Κλειστή χθες και σήμερα η ΔΟΥ Καρδίτσας λόγω των συγχωνεύσεων


Παρελθόν θα αποτελούν και επίσημα από αύριο για το Νομό μας οι οικονομικές ΔΟΥ σε Μουζάκι και Σοφάδες αφού κατεβάζουν οριστικά ρολά, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» που εφαρμόζεται στον φορολογικό χάρτη της χώρας μας.
Οι τελευταίες συναλλαγές στις δύο Εφορίες έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών τους μεταφέρθηκε πλέον στη ΔΟΥ Καρδίτσας, η οποία χθες αλλά και σήμερα παραμένει κλειστή για το κοινό, εξαιτίας της μεταφοράς σ’ αυτήν των υπαλλήλων και των αρχείων από τις καταργηθείσες παραπάνω οικονομικές υπηρεσίες. Οι συναλλαγές με το κοινό θα εκτελεστούν κανονικά από αύριο Τετάρτη, ενώ τυχόν καταληκτικές προθεσμίες όσον αφορά υποχρεώσεις φορολογουμένων Καρδιτσιωτών μεταφέρονται επίσης στην ίδια ημέρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΔΟΥ κ. Γιώργο Μπατρά, όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των μεταφερόμενων υπαλλήλων, ενώ έχουν  διαμορφωθεί επιπλέον χώροι για την άνετη εργασία των ιδίων αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Νέοι προϊστάμενοι

Στο μεταξύ, εκτός των Εφοριών που κλείνουν, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε και στο «ξήλωμα» όλων των επικεφαλής των ΔΟΥ και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, λήγει η θητεία των τμηματαρχών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων των υπηρεσιών αυτών και στη θέση τους τοποθετούνται νέοι προϊστάμενοι. Οι καινούριοι επικεφαλής, μάλιστα, θα ελέγχονται ανά τρίμηνο για την απόδοσή τους και την επίτευξη των στόχων που τους έχουν τεθεί για την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

 

Ελεγκτές φοροδιαφυγής

Ταυτόχρονα με τις αλλαγές σε Εφορίες  και ΣΔΟΕ επιταχύνεται και απλουστεύεται η διαδικασία για την επιλογή των 2.335 ελεγκτών που θα στελεχώσουν την ειδική ομάδα κρούσης του Υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.  Οι ελεγκτές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο με βάση τον αριθμό και το είδος των ελέγχων καθώς και τα επιτευχθέντα έσοδα.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Μείωσης της Νιτρορύπανσης
Επόμενο άρθρο Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο