Παρεμβάσεις 29,25 εκ. € για ανάπτυξη Αργιθέας & Αγράφων


Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος  για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Αργιθέας και των Αγράφων, υπό την προεδρεία του  Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Νομάρχης Καρδίτσας κ Φώτης Αλεξάκος, ο Πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, οι Δήμαρχοι Αχελώου, Αργιθέας και ο Πρόεδρος Κοινότητας Αν. Αργιθέας. Επίσης συμμετείχαν, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο πρ. Γ.Γ. Βιομηχανίας του Υπ. Ανάπτυξης και νυν Επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Με το πέρας της συνεδρίασης ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας δήλωσε: «Η σημερινή συνεδρίαση εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση και αφορά σε  ειδικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις, με προτεραιότητα τις μειονεκτικές ορεινές περιοχές της χώρας. Η  Αργιθέα και γενικότερα ο ορεινός όγκος των Αγράφων αποτελούν μέρη όπου η απόφαση της Κυβέρνησης για ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη παίρνει σάρκα και οστά.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί μέχρι σήμερα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΠΕΠ – ΘΗΣΕΑΣ – ΠΙΝΔΟΣ – EAΠNA-2 και Εθνικούς Πόρους έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 29,25  εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή. Πρόκειται για έργα που αφορούν στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, οδικές συνδέσεις, υποδομές για την προστασία του δασικού πλούτου, ενίσχυση δράσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού και  ενίσχυση κοινωνικών δομών. Υλοποιούμε μία σειρά στοχευμένων έργων και δράσεων, τα οποία θα συνεχιστούν και στο μέλλον, καθώς και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο υπάρχει έντονη πολιτική βούληση να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Οφείλω βέβαια να ευχαριστήσω τους πολιτικούς της Καρδίτσας για το έντονο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα τον κ.  Δημήτρη Σιούφα για τη μεγάλη του συνεισφορά στην έγκριση και υλοποίηση του προγράμματος για την ανάπτυξη της περιοχής, και  ως Υπουργός Ανάπτυξης αλλά και τώρα ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Με δεδομένη την υποστήριξή ιδιωτών και φορέων της αυτοδιοίκησης, με ρεαλιστικό σχεδιασμό, στοχευμένες παρεμβάσεις, περισσότερη ενεργοποίηση και αποτελεσματική  συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε το  στόχο μας, να  τονώσουμε την περιοχή της Αργιθέας και των Αγράφων, να καταφέρουμε ώστε να αποτελέσουν υπολογίσιμο τουριστικό προορισμό  χειμώνα – καλοκαίρι και να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους της περιοχής να παραμείνουν στον τόπο τους, να  δουλέψουν και να προσφέρουν σ’αυτόν.»

Προηγούμενο άρθρο Η ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. είναι ευθύνη του Προέδρου
Επόμενο άρθρο Σημαντικά έργα σε Αγιοπηγή και Παλαιοκκλήσι