Σημαντικά έργα σε Αγιοπηγή και Παλαιοκκλήσι


Περιοδεία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη στα εκτελούμενα έργα που αφορούν την κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 2 χλμ. περίπου και θωρακίζουν τα Τοπικά Διαμερίσματα έναντι πλημμυρικών φαινομένων.

Ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός των έργων που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί στα δύο Τοπικά Διαμερίσματα.

Στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Τοπικά Διαμερίσματα Παλαιοκκλησίου και Αγιοπηγής περιόδευσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ελ. Ζησοπούλου- Κατσαούνη, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Απ. Τσάντσαλο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καρδίτσας.

Στο τοπικό διαμέρισμα Αγιοπηγής και στα πλαίσια του έργου κατασκευής Δικτύου ομβρίων υδάτων που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» με αρχικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 1.250 μέτρων και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης των δρόμων.

Στο Τοπικό Διαμέρισμα Παλαιοκκλησίου και στο πλαίσιο του ίδιου έργου κατασκευάζεται δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 700 μέτρων, έργο που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποτελεί βασική υποδομή για το Τοπικό Διαμέρισμα.

Η κατασκευή του αγωγού ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 31-12-2008. Η ολοκλήρωσή του θα θωρακίσει το Τοπικό Διαμέρισμα Παλαιοκκλησίου έναντι του κινδύνου πλημμυρών. Με το προϊόν της έκπτωσης του έργου θα κατασκευαστούν και άλλα τμήματα αγωγού ομβρίων στο Δυτικό Τμήμα του Τ.Δ.

Παράλληλα και στο πλαίσιο έργου ασφαλτοστρώσεων θα γίνει παρέμβαση στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και σε συνολική επιφάνεια 1500 τ.μ.

Με άλλη εργολαβία θα ασφαλτοστρωθούν δρόμοι του Παλαιοκκλησίου, ενώ ένα τέταρτο σημαντικό έργο που θα εκτελεστεί είναι η  Διαμόρφωση της εισόδου του Τοπικού Διαμερίσματος που εντάσσεται σε κοινή εργολαβία με αντίστοιχη παρέμβαση στην είσοδο του Τοπικού Διαμερίσματος Ρούσσου.

Συνολικά ο προϋπολογισμός των έργων σε Αγιοπηγή και Παλαιοκκλήσι ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης δήλωσε σχετικά με τα έργα:

«Ως Δημοτική Αρχή λαμβάνουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα Τοπικά Διαμερίσματα εκτελώντας ή προγραμματίζοντας σημαντικά έργα υποδομής και παρεμβάσεις.

Η κατασκευή του Δικτύου ομβρίων υδάτων στα Τοπικά Διαμερίσματα Αγιοπηγής και Παλαιοκκλησίου, συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων περίπου, είναι ένα έργο βασικής υποδομής που στερούνταν οι δημότες μας.

Η πορεία των εργασιών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς έχει ολοκληρωθεί ήδη το φυσικό αντικείμενο στην Αγιοπηγή και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στο Παλαιοκκλήσι, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με το έργο αυτό τα Τοπικά Διαμερίσματα θωρακίζονται έναντι του κινδύνου πλημμυρών που κατά το παρελθόν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα και καταστροφές στις περιουσίες τους.

Παράλληλα εκτελέσαμε, εκτελούμε ή έχουμε δρομολογήσει έργα και παρεμβάσεις σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας»

Προηγούμενο άρθρο Παρεμβάσεις 29,25 εκ. € για ανάπτυξη Αργιθέας & Αγράφων
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του προέδρου ΔΕΤΑΚ με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές