Ειδήσεις

Παρουσίαση του βιβλίου Το πνεύμα του λιονταριού στον Παλαμά


Στις 28/2/2016 στο δήμο Παλαμά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου μου ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ. Γνώριζα ότι υπήρχε μια πληθώρα ατόμων που εργάζονταν  ώστε να προετοιμαστεί η εκδήλωση. Μόνο όμως αφού βρέθηκα ανάμεσά τους, μπόρεσα να καταλάβω το μεράκι και την αγάπη που επένδυσαν σε αυτό που έκαναν. Με την σειρά μου ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ, που ίσως να φαντάζει απλό, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι ειλικρινές.

Τις πιο θερμές μου ευχαριστίες, λοιπόν, στη φιλόλογο κα Ειρήνη Κυργιακοπούλου που με την με διεισδυτική ματιά της κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα θέματα που θίγονται στο Πνεύμα του λιονταριού και να τα παρουσιάσει στο κοινό. Στην κα Σοφία Βαναργιώτη που ανάγνωσε  αποσπάσματα του βιβλίου με τόσο παραστατικό τρόπο ώστε μας ταξίδεψε στην προϊστορική εποχή. Στην κα Λαμπρινή Πολύζου με τις εμπνευσμένες χορογραφίες της και την άψογη εμφάνιση των μαθητριών της σχολής Royal Dancers, που μας απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι μπορεί να πετύχει ο συνδυασμός ταλέντου και σκληρής δουλειάς.

Ευχαριστώ από καρδιάς την κα Αλεξάνδρα Κουκόσια και τους μαθητές της στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Παλαμά που φιλοτέχνησαν το σκηνικό της εκδήλωσης καθώς και τον κο Γεώργιο Σουλέα για την προβολή ντοκιμαντέρ. Τον κο Γιάννη Μπάτρα ο οποίος  παραχώρησε τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν στην παρουσίαση και τον κο Βασίλη Μάμαλη που την επένδυσε μελωδικά.

Πάντα πίστευα ότι η ευτυχία είναι στιγμές. Τις συγκεκριμένες στην Αίθουσα Τερψιχόρη τις απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό ο κος Γιάννης Τέγος, τον οποίο και ευχαριστώ. Τέλος, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο πρόσωπο του κου Ηλία Μπαρζιώκα που επωμίστηκε  το βάρος της οργάνωσης και του συντονισμού της εκδήλωσης. Κατάφερε η συγκεκριμένη παρουσίαση βιβλίου να αποτελέσει, τουλάχιστον για μένα, εμπειρία ζωής.

Όλα τα παραπάνω ίσως να ήταν περιττά, αν την όλη προσπάθεια δεν την αγκάλιαζε το αναγνωστικό κοινό του δήμου Παλαμά. Η αγάπη και η αποδοχή που εισέπραξα ήταν άκρως συγκινητικές.

 

Με εκτίμηση

Αλεξάνδρα Κλιάφα

 

Προηγούμενο άρθρο Τρείς αντιπροσώπους εξέλεξε η Τ.Ο Καρδίτσας του Ποταμιού
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας και βράβευση νικητών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟΥ