Πειραματικό σχολείο στο Φανάρι του Δήμου Ιθώμης


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Δημήτρης Σιούφας ανακοίνωσε την έγκριση του αιτήματος του Δήμου  Ιθώμης από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων για τη δημιουργία πειραματικού σχολείου στο Φανάρι:

«Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ιθώμης ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος  και ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος με ενημέρωσαν για την υπογραφή της απόφασης για τη δημιουργία πειραματικού σχολείου στο Φανάρι ως ένα από τα έξι πειραματικά σχολεία στην ελληνική επικράτεια.

Είναι μια απόφαση που τιμά τον εκπαιδευτικό κόσμο της Καρδίτσας και εκτιμώ θα έχει σημαντική επιρροή στην εξέλιξη της νέας γενιάς για την ευρύτερη περιοχή. Είναι μια απόφαση που με συγκινεί βαθύτατα, καθώς ο ίδιος υπήρξα μαθητής αυτού του σχολείου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου και όλων των εκπαιδευτικών που στήριξαν με θέρμη αυτό το αίτημα.»

H από 12 Φεβρουαρίου 2008 επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με την από 14 Νοεμβρίου 2008 επιστολή του προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας ο Δήμος Ιθώμης πρότεινε τη δημιουργία Πειραματικού Σχολείου στο κτήριο όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φαναρίου.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι κτισμένο σε φυσική τοποθεσία εξαιρετικού κάλλους, είναι σύγχρονο και διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για να λειτουργήσει ως Πειραματικό Σχολείο, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σύγχρονα εργαστήρια, βιβλιοθήκη και κλειστό γυμναστήριο.

Σημειώνουμε ότι η παραπάνω πρόταση έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας όσο και του Νομαρχιακού Συμβούλιου. 

Σας στέλνουμε τα σχετικά έγγραφα και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας θα αξιολογήσετε θετικά το αίτημα του Δήμου Ιθώμης για τη δημιουργία του Πειραματικού Σχολείου στο Φανάρι, στο οποίο σημειώνω ότι υπήρξα μαθητής.»       

Προηγούμενο άρθρο Ο Δ. Καρδίτσας διεκδικεί την ηλεκτροκίνηση γραμμής Παλαιοφάρσαλου-Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Oικισμοί του Δήμου Μητρόπολης