Περιοδεία Νομάρχη σε Φίλια, Μαυραχάδες & Καππαδοκικό


Ο Νομάρχης Φ.Αλεξάκος βρέθηκε στα καφενεία των χωριών του Δήμου Σοφάδων και συγκεκριμένα στην Φίλια, Μαυραχάδες και Καππαδοκικό, όπου συζήτησε για τα άμεσα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής. Τον Νομάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ.Νικ.Καλιακούδας, οι Αντινομάρχες Βασ. Νίκου, Μιχ.Καρατσιώρης, Αθ.Πέτσα, & Γ.Σβάρνας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Ε.Κατσαρός, Π.Νασιώκας, Μ.Αποστολοπούλου, Γ.Παπάρας, Κ.Τέλιος, Θ.Τότσικας & Β.Καρακαξά και οι Διευθυντές των Γεωτεχνικών υπηρεσιών κ. Βασ. Τσούκα (Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης), κ. Γ.Καρακώστας (Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων) και ο αναπληρωτής Δ/ντής Ελ.Καλοχαιρέτης (Δ/νση Βιομηχανικών Φυτών & ΟΣΔΕ), καθώς επίσης και ο Νικ. Τσιτόγλου, Γεωπόνος της ΔΕΒ.

Στις συγκεντρώσεις των χωριών με την παρουσία και των αντιδημάρχων κ. Β.Ταγκούλη και Φ.Κάια,  μπήκαν ζητήματα για την οδοποιία, άρδευση, διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και τα άλλα καθημερινά θέματα και τοπικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της περιοχής.

Στην Φίλια, παρουσία του Προέδρου του Τ.Σ. κ Κ. Γιωτάκου, τέθηκαν βασικά ζητήματα υποδομών που θα βοηθήσουν την περιοχή (Δρόμος προς Ανάβρα, παράκαμψη προς Καρδίτσα Φίλια – Μελισσοχώρι, ορατότητα δρόμου προς Σοφάδες, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων κλπ),περιβαλλοντικά θέματα, που έχουν σχέση με την αμμοληψία και την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού παρακείμενου εργοστασίου. Επίσης έγινε συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στην γεωργία και τονίσθηκαν τα προβλήματα διάθεσης των προϊόντων και  η δυνατότητα και τα περιθώρια ανάπτυξής της.

Στο Δ.Δ Μαυραχάδων ο κ. Φ. Αλεξάκος τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της δύσκολης κατάστασης που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω της λειψυδρίας στο Νομό, για την οποία ο Νομάρχης δήλωσε ότι αυτή μπορεί και πρέπει να συνοδευτεί από μια σειρά πιέσεων και διεκδικήσεων προς την πολιτεία όλων των φορέων με σκοπό την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων, τα οποία μαζί με άλλες κινήσεις που πρέπει το αγροτικό κίνημα να κάνει, να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ κ. Γ. Τσουκνίδας και οι κάτοικοι του χωριού τόνισαν ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν τις υποδομές της περιοχής (Δρόμος προς Φίλια – Μαυραχάδες-Σοφάδες, περιφερειακός Μαυραχάδων, διαγραμμίσεις, αντικατάσταση πινακίδων ορατότητα κεντρικού δρόμου, κλπ), περιβαλλοντικά θέματα, που έχουν σχέση με την λειτουργία παρακείμενων εργοστασίων.

Στο Καππαδοκικό με το θερμό καλωσόρισμα του προέδρου Νικ.Παναγιωτίδη και των κατοίκων του χωριού, τονίσθηκε η πολύ καλή σχέση και συνεργασία με την Νομαρχιακή Αρχή, προτάσσοντας την βελτίωση του δρόμου προς Αγ. Βησσάριο, τον δρόμο προς την εκκλησία, την αναγνώριση του Μουσείου και θέματα που αφορούν την απογευματινή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των μαθητών.

Ο Νομάρχης παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες της Νομαρχίας για τα ζητήματα των αγροτικών υποδομών και τις λύσεις που διεκδικούνται από τις πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες από το Δ’ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) σε επίπεδο χώρας, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζεται ο κάμπος.

Στο τέλος των συγκεντρώσεων ο Νομάρχης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Αυτή η εξακολουθητική αδιαφορία και εγκατάλειψη που παρουσιάζεται στα χωριά του κάμπου πρέπει να δώσει την θέση της  σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε όλοι μας (Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, φορείς και αγροτικό κίνημα)  για να ξαναζωντανέψουν οι αγροτικές περιοχές, και ο  αγρότης να αισθάνεται ότι η πολιτεία ενδιαφέρεται για το μέλλον του, στέκεται δίπλα του και βοηθάει στην προσπάθειά του να έχει «ζωή» στο χωριό που θέλει να μείνει και να δημιουργήσει. Οι συγκεντρώσεις αυτές αποκαλύπτουν το μέγεθος το προβλημάτων των αγροτικών περιοχών και παράλληλα βοηθούν όλους μας να διαπιστώσουμε και να νοιώσουμε από κοντά τις αγωνίες των αγροτών, γινόμενοι κοινωνοί όλων αυτών των ζωτικών θεμάτων προς την πολιτεία»  κατέληξε ο κ. Φ. Αλεξάκος.

Προηγούμενο άρθρο Συζήτησαν για τα προβλήματα τους
Επόμενο άρθρο Συνεδρίασε το σχολικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας