Συνεδρίασε το σχολικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Αναστολή της κατάληψης αποφάσισαν οι μαθητές.

Το σχολικό Συμβούλιο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καρδίτσας συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 12:15 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων καθηγητών με τα εξής θέματα: α) Οργάνωση της σχολικής ζωής και β) λειτουργία σχολείου.

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Σύλλογος καθηγητών, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, κ. Βασίλειος Σουφλάκος, η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Αικατερίνη Σκούρα και τα μέλη του Συλλόγου, τρεις εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων και ο πρόεδρος του 15/μελούς  μαθητικού συμβουλίου.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγελος Πλακιάς αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν σχέση με την Παιδαγωγική λειτουργία και το γενικό κλίμα στο σχολικό χώρο, στοιχεία, τα οποία επηρεάζονται άμεσα από την καλή συνεργασία των μαθητών, εκπαιδευτικών και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Βασίλειος  Σουφλάκος παρουσίασε προτάσεις για την καλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και αναφέρθηκε στον ετήσιο προγραμματισμό έργων στο σχολικό συγκρότημα από τα οποία, άλλα έχουν ολοκληρωθεί και άλλα θα υλοποιηθούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς, οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις για  διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις με αμοιβαίο σεβασμό, με ανοχή και αναγνώριση.

Αναστολή των κινητοποιήσεων

Ομόφωνα οι μαθητές – μαθήτριες αποφάσισαν στη γενική συνέλευσή τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να τερματίσουν την κατάληψη του σχολικού χώρου, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των μαθητών στα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου.

Επίσης οι μαθητές στη γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν το 15/μελές Μαθητικό Συμβούλιο ώστε να έχει άμεση και συνεχή συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου, κ. Ευάγγελο Πλακιά, για επίλυση προβλημάτων, ώστε να εξασφαλισθεί καλύτερη ποιότητα του σχολικού χώρου και να υποβάλλουν προτάσεις για εκπαιδευτικά θέματα όπως: Αποδέσμευση από τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου ειδικότητας, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 20 από 25, πρακτική άσκηση μαθητών στους χώρους εργασίας, αύξηση του ποσοστού για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές  Υπαξιωματικών και Σχολές Αστυνομίας, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία κ. α.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ευάγγελος Πλακιάς κλείνοντας τη συνεδρίαση και απευθυνόμενος προς τους μαθητές, επισήμανε ότι με τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια επιλύονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία Νομάρχη σε Φίλια, Μαυραχάδες & Καππαδοκικό
Επόμενο άρθρο Στον Δήμο Καρδίτσας περνά από 25 Οκτώβρη το Παυσίλυπο.