Περισσότερη Ευρώπη η απάντηση στην κρίση


Με συντονισμό, συνεργασία και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων θα βγει η Ευρώπη από την κρίση, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που αποτελούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουμε με αλληλεγγύη, συντονισμένα και από κοινού. Και βέβαια, πάνω απ’ όλα, προστατεύοντας και υπερασπιζόμενοι το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο» σημείωσε.

Το απόγευμα ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου θα βρεθούν η οικονομική κρίση που πλήττει την ΕΕ, θέματα ενέργειας, η κλιματική αλλαγή, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και η Ανατολική Εταιρική Σχέση, οι Σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ και η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Επαφές Παπανδρέου στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), που πραγματοποιείται στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής.

Προηγούμενο άρθρο Υψηλό το επίπεδο του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Γηρατειά...