Περιφερειακή ανάπτυξη και εξωτερική πολιτική


Ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης και σταθερότητας, παίζουν οι εξωτερικές σχέσεις της πατρίδας μας, τόσο με τα γειτονικά κράτη όσο και με τους εταίρους και συμμάχους μας. Στη σκακιέρα του παγκόσμιου χάρτη, η γεωπολιτική σταθερότητα της χώρας και η πολιτική ομαλότητα στο εσωτερικό της, είναι απόλυτα συνυφασμένα και αλληλοεξαρτώμενα. Είναι φυσιολογικό, πολιτικές, όπως οι άμεσες επενδύσεις από το εξωτερικό και οι εξαγωγές της χώρας μας, να δυσχεραίνουν και τελικά να παγώνουν, όταν η χώρα μας συγκρούεται με τους εταίρους της ή όταν πχ. διαμηνύει την επιθυμία να αποχωρήσει από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ποιος άραγε, θα ήθελε να τοποθετήσει τα κεφάλαια του σε μία χώρα, που από μόνη της επιθυμεί την απομόνωση της από τον υπόλοιπο κόσμο. Προφανώς, κανείς. Μόνο στο άκουσμα τέτοιων πολιτικών στοχεύσεων, ακόμη και οι ίδιοι οι πολίτες στο εσωτερικό, αντιδρούν άμεσα, αποσύροντας έντρομοι τα όποια κεφάλαια τους έχουν απομείνει από τις τράπεζες. Μία Ελλάδα στην απομόνωση, οδηγείται λοιπόν μοιραία στη συρρίκνωση, στη φτώχεια και την κοινωνική αναστάτωση.

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουμε αυτό τον κίνδυνο και οι πολιτικές μας όλα τα περασμένα έτη στόχευαν στην αποτροπή μίας τέτοιας περιπέτειας. Για τον λόγο αυτό, σταθεροποιήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της. Επεκτείναμε τις περιφερειακές συνεργασίες και συμμαχίες μας, τόσο με την Κύπρο, όσο και με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, βελτιώνοντας σημαντικά τις σχέσεις μας τα αυτά τα δύο κράτη. Ενισχύσαμε το ρόλο της Ελλάδας, επανακτήσαμε με πολύ κόπο και προσπάθεια το κύρος και την αξιοπιστία του Ελληνισμού στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ουσία της πολιτικής μας, στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω ανάπτυξη των Περιφερειών, ώστε με εξωστρέφεια, να αναπτυχθεί η τοπική τους οικονομία και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και ο καινούργιος Αναπτυξιακός Νόμος, που θεσμοθετεί σημαντικά μέτρα και κίνητρα, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική στόχευση.

Σε όλες όμως τις πρωτοβουλίες και σε όλα τα έργα, που δρομολογήσαμε τα περασμένα 2 ½ χρόνια και τώρα ξεκινούνε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος. Ακόμη και σήμερα, από ιδεοληψία, θέλει να τα ακυρώσει. Θεωρεί, ότι μόνο το κράτος πρέπει να κάνει επενδύσεις. Πιστεύει, ότι μόνο το κράτος μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία. Στα μάτια του, κάθε τι ιδιωτικό, αποτελεί κόκκινο πανί.

Και ερωτώ: Υπάρχει έστω μία χώρα στον κόσμο, όπου το κράτος να έχει πετύχει ως αποκλειστικός επιχειρηματίας; Η απάντηση είναι όχι. Πουθενά στο κόσμο. Όλα τα κράτη, ακόμη και τα πρώην κομμουνιστικά έχουν στραφεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Έχουν υιοθετήσει μοντέλα ελεύθερης οικονομίας και μεικτής χρηματοδότησης, όπως πχ. τα ΣΔΙΤ, όπου το Δημόσιο συμπράττει με τον ιδιώτη. Και αυτά όμως, τον ΣΥΡΙΖΑ τον βρίσκουν αντίθετο.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, προσφέρει πραγματικές λύσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη. Η σταθερότητα της χώρας στις εξωτερικές της σχέσεις, βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία, που εγγυάται την ομαλή γεωπολιτική της παρουσία στη παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα – Υπ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Σωτ. Κουλοκτσή
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα Φορολογία αγροτών ειδικού και κανονικού καθεστώτος