Πλούσιο το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008» του Δήμου Καρδίτσας


Πλούσιο σε εκδηλώσεις είναι και το φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα αυτής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πάντα, από συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακές βραδιές έως και θέατρο σκιών για τους μικρότερους Καρδιτσιώτες. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη και τον Πρόεδρο της ΔΕΤΑΚ κ. Ξυδιά στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, το πρόγραμμα καταρτίστηκε έτσι ώστε να υπάρξει ανταπόκριση από όλες τις ηλικίες, ενώ στη συνέχεια κάλεσαν όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους: 

Ο κ. Βερίλλης

«Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι που οργανώνει και φέτος ο Δήμος Καρδίτσας, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών ως ένας από τους πλέον σημαντικούς και απολύτως επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης, με ιδιαίτερη προσωπικότητα, με σημαντικές εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής δραστηριότητας – κλασική, παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνικές βραδιές – αλλά και με θεματικούς άξονες που συνδέουν άρρηκτα την επικαιρότητα, τον κοινωνικό ιστό και την κουλτούρα μας. Ο πολιτισμός σε μια εποχή αντιφάσεων και προκλήσεων είναι το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κοινωνικό κεφάλαιο. Η πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά αποτελεί βασική ανάγκη και δικαίωμα κάθε δημότη. Είναι «απόδραση» από την τυποποιημένη διασκέδαση και διέξοδος από την καθημερινότητα, τρόπος ζωής και εποικοδομητική συμμετοχή, αντίσταση της νεολαίας μας, της πιο ζωντανής και ελπιδοφόρας κοινωνικής ομάδας που μπορεί να αντισταθεί δυναμικά στην ισοπέδωση ιδεών και αξιών στην επιβολή λανθασμένων προτύπων. Στις ανάγκες αυτές και κυρίως στην απαίτηση όλων των Καρδιτσιωτών για καλύτερες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις, ο Δήμος Καρδίτσας ανταποκρίθηκε φέτος με ένα πλούσιο μεν, αλλά και με πνεύμα οικονομίας  πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του Καρδιτσιώτικου κοινού».

Ο κ. Ξυδιάς

«Η ΔΕΤΑΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας διοργανώνει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008», ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που ετοιμάστηκε με προσπάθεια, φαντασία και μεράκι, προκειμένου να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων και το δικαίωμά τους στην ψυχαγωγία και την ποιοτική διασκέδαση. Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008» ως συνέχεια ενός θεσμού που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Καρδιτσιωτών, περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Κλασική, παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, λογοτεχνικές βραδιές συμπλέκονται αρμονικά και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν όμορφα καλοκαιρινά βράδια, «οάσεις δροσιάς» στο ζεστό καλοκαίρι. Ο πολιτισμός εξυψώνει τον άνθρωπο, καλλιερεί το πνεύμα και την ψυχή του, δίνει διέξοδο στα «αδιέξοδα» της καθημερινότητάς του. Ειδικά για τη νεολαία μας, η πρόσβαση σε ποιοτικές εκδηλώσεις και αξιόλογα πολιτιστικά αγαθά, αποτελεί την αντίστασή της στην επιχειρούμενη ισοπέδωση ιδεών και αξιών και στην επιβολή λανθασμένων προτύπων που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008»

Από το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008» πραγματοποιήθηκαν ήδη οι εξής:

7 Ιουνίου: Νικολάου, συνοικία Αγίας Παρασκευής «Απ’ όλα έχει ο μπαξές»

13 Ιουνίου: Όψεις «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», 6 μ.μ  Αρτεσιανό

14 Ιουνίου: Καραμαγκιόλας, Αρτεσιανό κ.πλατεία, 9 το βράδυ

23 Ιουνίου: Καραμαγκιόλας, δωρεάν παράσταση για ΑΜΕΑ Κιν/θέατρο 7 μ.μ

24 Ιουνίου: Καραμαγκιόλας, Πλατεία Ακαδημίας 9 μ.μ.

26 Ιουνίου: Θέατρο Όψεις συνοικία Καμινάδων

1 Ιουλίου: Νικολάου Αντώνης,  δ.δ. Αρτεσιανού

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008» συνεχίζεται με εκδηλώσεις στην Καρδίτσα, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και το θέατρο Μητρόπολης:

3 Ιουλίου: Παπαθωμάς, Παυσίλυπο

5 Ιουλίου: Νικολάου Αντώνης, δ.δ. Ρούσσου

6 Ιουλίου: Χάρμπας, Παυσίλυπο

7 Iουλίου: Θεσσαλικό θέατρο ,Μητρόπολη, «Πέρσες»

8 Ιουλίου: Παραδοσιακό γλέντι, Καρδ/λα

12 Ιουλίου: «Το φιόρο του λεβάντε» (Γαλάνης), θέατρο Μητρόπολης

15 Iουλίου: Καραμαγκιόλας Αγία Παρασκευή (δωρεάν)

17 Ιουλίου: Καραμαγκιόλας, Καρδιτσομάγουλα

20-24 Αυγούστου: 13ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

22 Αυγούστου: Έλενα Παπαρίζου, γήπεδο

26 Αυγούστου: Θέατρο Όψεις, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Καρδίτσας

29 Aυγούστου: ΔΗΠΕΘΕ. Βόλου, Μητρόπολη, «Δεσμοί αίματος»

30-31 Αυγούστου: Φεστιβάλ Παυσιλύπου

1 Σεπτεμβρίου: Φιλαρμονική Λαμίας, Φιλαρμονική Καρδίτσας

2 Σεπτεμβρίου: «Ο Ταρτούφος» (Τάγαρης) Μητρόπολη, Καρακατσάνης-Βουτσάς

3 Σεπτεμβρίου: Φιλαρμονική Καρδίτσας-Παλαμά, Παυσίλυπο

4 Σεπτεμβρίου: Χάρμπας, πλατεία Λάππα

6 Σεπτεμβρίου: Κάρμεν Ρουγγέρη, θέατρο Μητρόπολης

9 Σεπτεμβρίου: Φιλιππίδης  Παυσίλυπο, (δημοτικό γλέντι)

10 Σεπτεμβρίου: Καραμαγκιόλας,  Παλαιοκλήσι

11 Σεπτεμβρίου: αφιέρωμα στον Καραπατάκη, Άγιος Νικόλαος

14-15 Σεπτεμβρίου: φεστιβάλ Παλέρμου

26-27-28 Σεπτεμβρίου: «Η πόλη στα παιδιά»

Προηγούμενο άρθρο Συναντήσεις με φορείς για το σχεδιασμό του LEADER
Επόμενο άρθρο Σε απόγνωση οι παραγωγοί Μυρίνης και Προδρόμου