Προειδοποιεί για διακοπές ρεύματος η ΔΕΗ αν συνεχιστεί η κατάληψη στον ΑΗΣ Κοζάνης


Αναπόφευκτες θα είναι οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, για την αποφυγή γενικευμένου μπλακ άουτ, καθώς η κατάληψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ.Δημητρίου Κοζάνης, φέρνει το σύστημα ηλεκτρισμού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με τη ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, την Παρασκευή, ο κίνδυνος μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα είναι ορατός, λόγω της εξάντλησης των αποθηκευμένων στο Σταθμό αποθεμάτων ασφαλείας του λιγνίτη. Ζητά, δε, από τα μέλη του Συλλόγου για την καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου να διακόψουν άμεσα την κατάληψη των ταινιόδρομων, που συνεχίζεται επί 20 ημέρες.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τονίζει η ΔΕΗ, καθίσταται αναπόφευκτη η σταδιακή διακοπή της λειτουργίας των μονάδων του σταθμού, επισημαίνοντας ότι η διακοπή της λειτουργίας των μονάδων ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα οδηγήσει το σύστημα ηλεκτρισμού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα, η ΔΕΗ επικαλέσθηκε τις διατάξεις του Κώδικα Διαχείρισης Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας, περί διαχείρισης εκτάκτων αναγκών για την εξοικονόμηση των υδάτινων αποθεμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού.

«Η τελευταία αυτή ενέργεια κρίθηκε απολύτως αναγκαία, διότι από 27/05/2008 η αντιμετώπιση της έλλειψης παραγωγικής ισχύος στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα, εξαιτίας της αναγκαστικής μείωσης της παραγωγής των Μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, αλλά και της προγραμματισμένης συντήρησης της διασύνδεσης Ελλάδος-Ιταλίας, οδήγησε σε μεγάλη κατανάλωση υδάτινων αποθεμάτων των ταμιευτήρων, που με σοβαρή οικονομική επιβάρυνση της Επιχείρησης, είχαν συγκεντρωθεί για να καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης, άρδευσης και ρύθμισης του Διασυνδεδεμένου Συστήματος κατά τους θερινούς μήνες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Την Πέμπτη, ύστερα από διαμεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Νομάρχη Κοζάνης και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελλησπόντου, ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης υποσχέθηκαν προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν προς τους εκπροσώπους του Συλλόγου για την καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου ότι:

-Σύμφωνα με τις Προκηρύξεις Πρόσληψης Προσωπικού 1/2007 (2.035 θέσεων) και 2/2007 (142 θέσεων), καθώς και τις επικείμενες Προκηρύξεις 1/2008 (120 θέσεων) και 2/2008 (277 θέσεων), που θα δημοσιευθούν εντός των μηνών Ιουνίου 2008 και Σεπτεμβρίου 2008, αντιστοίχως, σε όλο το Νομό Κοζάνης πρόκειται να προσληφθούν κατά τη διετία 2008-2009 συνολικά 694 άτομα.

-Υποψήφιοι από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ρυακίου και Αγίου Δημητρίου έχουν εκ του Νόμου προτεραιότητα πρόσληψης, έναντι οποιουδήποτε άλλου που καλύπτει τα τυπικά προσόντα, για 94 θέσεις από τις 694. Δηλαδή, στο σύνολο των προσλήψεων του Νομού τα ανωτέρω Δημοτικά Διαμερίσματα έχουν προτεραιότητα στο 13,5% των θέσεων.

-Ειδικότερα, για τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου πρόκειται να καλυφθούν 106 θέσεις εργασίας, η προτεραιότητα που έχουν τα υπόψη Δημοτικά Διαμερίσματα ανέρχεται στο 89% περίπου των θέσεων.

Προηγούμενο άρθρο Επιδοτούμενα προγράμματα για άνεργες γυναίκες
Επόμενο άρθρο ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ