ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – Οι Διευθύνσεις Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας


 

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να ετοιμάζεται για νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων και να ζητά με έγγραφο -που απέστειλε προχθές Τρίτη σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης- να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ωστόσο οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, όχι μόνο δεν θα προτείνουν συγχωνεύσεις, αλλά το αντίθετο. Οι προτάσεις τους όλες κάνουν λόγο για ιδρύσεις και προαγωγές σχολείων.

 

Το έγγραφο του Υπουργείου

 

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, ζητείται από τους Διευθυντές  Εκπαίδευσης να καταχωρήσουν τις προτάσεις – εισηγήσεις τους έως και τις 19 Οκτωβρίου 2012 για την σχολική χρονιά 2013-2014 και που θα αφορούν μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί και μετατροπές) σχολικών μονάδων της δύναμής τους. Ακολούθως, θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων των Δ/ντων Εκπαίδευσης και εν συνεχεία οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης έως και τις 16 Νοεμβρίου 2012 θα πρέπει να καταχωρήσουν με την σειρά τους στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Καταγραφής (Survey) τις τελικές προτάσεις τους. Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους Δήμους της χώρας και υπογράφεται από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

 

Στο Νομό μας

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Έφη Μητσιάδη, «ο νομός Καρδίτσας ότι είχε να συγχωνεύσει… το συγχώνευσε». Όπως τόνισε η ίδια, η Διεύθυνση θα καταθέσει πρόταση προαγωγής των 10θέσιων σχολείων σε 12θέσια (4ο, 14ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας), του 2θέσιου Κοσκινά σε 3θέσιο, θα προτείνει την ίδρυση του σχολείου στο Μεσοβούνι που καταργήθηκε το 2001, αφού τα πέντε παιδιά που υπάρχουν εκεί μετακινούνται καθημερινά προς το Ανθηρό και τέλος, θα προταθούν κάποια νηπιαγωγεία ώστε να γίνουν ολοήμερα. Από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ο κ. Καρανίκας είπε πως θα προτείνει την προαγωγή των λυκειακών τάξεων Μητρόπολης σε αυτοτελές Λύκειο, ενώ αναφορικά με το Γυμνάσιο Φαναρίου και τις λυκειακές τάξεις Ιτέας, αυτά βρίσκονται σε παράταση κατάργησης για ένα χρόνο ακόμη.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Παλαμά: Αιμοδοσία - όλοι παρόντες στην προσφορά ζωής
Επόμενο άρθρο Πλούσια η δράση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλίας