Προχωρούμε τα έργα & επιλύουμε τα προβλήματα του Περιφερειακού δακτυλίου Καρδίτσας


Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη σχετικά με πρόσφατες αναφορές της μείζονος μειοψηφίας σε σειρά ζητημάτων του Δήμου Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όπως είναι γνωστό στο Δήμο Καρδίτσας πραγματοποιείται ένα τεράστιο έργο με συστηματική, μεθοδική και συνεχή προσπάθεια.

Θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη σωστή ενημέρωση των δημοτών, σαν απάντηση στην άγνοια την προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ’ μέρους της μείζονος μειοψηφίας να παρουσιάσουμε το τι έγινε σχετικά με θέματα που έθιξε στις τελευταίες δηλώσεις του:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Η κατασκευή και ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου είναι μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και επί της θητείας μας πραγματοποιείται ένα σημαντικό έργο. Αντίθετα βέβαια με την 8ετία του κ. Τέγου που όχι μόνον δεν έγινε το αναγκαίο έργο, αλλά οι παλαιές μελέτες που συντάχθηκαν δεν προέβλεπαν παράπλευρους δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα, ούτε ισόπεδο κόμβο στην Τεμπονέρα, ούτε στη διασταύρωση με τον σημερινό δρόμο της Σχολής Αστυνομίας προς τις σιδηροδρομικές γραμμές, δρόμο στον οποίο είναι εγκατεστημένες πλήθος βιοτεχνιών και λοιπών επιχειρήσεων με σημαντική κυκλοφορία.

Για του λόγου το αληθές θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σήμερα:

1. Γίνονται εργασίες και προχωρούν οι διαδικασίες σε όλα τα τμήματα του περιφερειακού δακτυλίου.

2. Συντάσσεται η ολοκληρωμένη μελέτη που περιλαμβάνει επιπλέον τους  παράπλευρους δρόμους, τους κόμβους και τις νησίδες σε όλο το μήκος του περιφερειακού δακτυλίου, πλην του τμήματος Ταυρωπού – Κουμουνδούρου, για το οποίο θα ζητήσουμε την ένταξη της μελέτης στο πρόγραμμα  ΣΑΜ.

 3. Είναι εγκαταστημένες 3 μεγάλες εργολαβίες και συγκεκριμένα στα τμήματα Λαρίσης- Τρικάλων ( σύντομα θα κατασκευασθεί ο κόμβος Αγ. Τριάδος), Τρικάλων- Ταυρωπού και Κουμουνδούρου – Λαρίσης (κατασκευή εξωτερικού παραπλεύρου)

4. Διεκδικούμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του τμήματος Φαναρίου- Ταυρωπού.

5. Ξεπερνάμε σταδιακά προβλήματα απαλλοτριώσεων στα τμήματα Τρικάλων- Φαναρίου και Κουμουνδούρου- Λαρίσης.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ – ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Όσο για το δρόμο Καρδίτσας – Τρικάλων ο Δήμος παρακολουθεί από πολύ κοντά τα ζητήματα, έχει κάνει κατ’ επανάληψη παρεμβάσεις, ενώ είναι γνωστό ότι μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας είναι έτοιμες οι μελέτες για τις παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου συνολικού μήκους 5,1 χλμ.

Για το έργο αυτό υπάρχει η δέσμευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ εκπονείται και ολοκληρώνεται εντός του 2009 η μελέτη και για το υπόλοιπο τμήμα, μήκους 10 χλμ.

ΕΡΓΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άνοιξε ο δρόμος για μια σειρά σημαντικών έργων όπως:

  1. τα πέντε προτεινόμενα έργα για το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τους δήμους που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία « Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε»,
  2. την αλλαγή χρήσης του οικοπέδου για την κατασκευή των κτιρίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους που προωθείται σε συνεργασία με το ΥΠΕΠΘ
  3. του Ειδικού Σχολείου στην περιοχή «Τσιφλικάκι»
  4. την εκπόνηση της μελέτης ανίχνευσης της γενεσιουργού αιτίας δημιουργίας οσμής του νερού της Λίμνης Πλαστήρα και
  5. την ασφαλτόστρωση δρόμων στις νεοενταχθείσες στο σχέδιο πόλης περιοχές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Επίσης μόνο τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος ανέλαβε σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών:

1. Καταθέσαμε στην Γ.Γ.Α. τις μελέτες για τη νομιμοποίηση όλων των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.

2. Διεκδικούμε την άμεση χρηματοδότηση των κερκίδων και για το σκοπό αυτό είχαμε νέα συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ

3. Υποβάλαμε τεκμηριωμένα το αίτημα χρηματοδότησης των αποδυτηρίων από τη ΓΓΑ και το ΥΠΕΣ

4. Αναδείξαμε και διεκδικούμε την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, που είναι ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας σ΄ αυτή τη γόνιμη διετία αναλώνει τις δυνάμεις της στο πώς θα καθυστερήσει και θα βάλει προσχώματα με οξύτητα και εντάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχείς προσφυγές στην Περιφέρεια.

Επιχειρεί όμως επίσης με ανεπίτρεπτο τρόπο και υπονοούμενα στηριζόμενα σε ανακρίβειες να δημιουργήσει κλίμα «σκανδαλολογίας» με ανακριβείς αναφορές όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι μέχρι σήμερα:

-Δεν έχει υπογραφεί ούτε μία σύμβαση συνεργασίας με ιδιώτη, ενώ αντίθετα ο ίδιος είχε υπογράψει αρκετές, τις οποίες ακόμα πληρώνουμε.

-Δεν παραχωρήσαμε άλλη έκταση πλην αυτής για το Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ αντίθετα ο ίδιος παραχώρησε αρκετές, ακόμα και έκταση που προορίζονταν για την επέκταση του Κοιμητηρίου!

– Είναι γνωστό επίσης ότι μετατρέψαμε τη ΔΕΤΑΚ σε Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.) προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και για την καλύτερη και διαφανή λειτουργία της, με αποτέλεσμα η διαφορά είναι πλέον αισθητή σε όλους τους τομείς της.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τέγος χωρίς κανένα στοιχείο ή απόδειξη προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει άδικο και για την ποιότητα των εκδηλώσεων και για την  οικονομική διαχείριση

– Τέλος, επειδή αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στο θέμα του ΧΥΤΑ και το τι έκανε η Δημοτική Αρχή, καλό θα ήταν να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες για το γεγονός ότι ως δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού και Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ δεν κατάφερε να προωθήσει ούτε στο ελάχιστο το θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο νομό Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Προς δημοπράτηση 4 μικρά έργα προυπ. 204.000 €
Επόμενο άρθρο Υψηλό το επίπεδο του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας