Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη και η Καρδίτσα – Ποιοί απεργούν, που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις


Παραλύει η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Και στην Καρδίτσα, στην απεργία συμμετέχει σχεδόν το σύνολο των εργατικών σωματείων, ενώ, για άλλη μια φορά, θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις : μία από το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Συνδικάτα του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Επιστημονικούς, Τεχνικούς και άλλους φορείς στις 10:30 π.μ στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά από την ALPHA BANK, και μία από το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, αλλά σε διαφορετικό σημείο.
Εργαζόμενοι του Δημοσίου, στους ΟΤΑ, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, καταστηματάρχες και πολλοί ακόμη κλάδοι καθώς επίσης και οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στην απεργία που έχει ως σύνθημα «κλειστόν λόγω ασφαλιστικού».
Κλειστά, εξάλλου, θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.
Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.
Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη.
Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση ενημέρωσης για τα Αυτόνομα Γεωθερμικά Θερμοκήπια
Επόμενο άρθρο 1ος γύρος Π.Ο.Α. Θεσσαλίας : ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων – Φ.Ο. Καρδίτσας 5-5