Σε πλήρη εξέλιξη η ανάπλαση πεζοδρομίων


Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων η υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ και η εγκατάσταση νέου φωτισμού.

Ένα ακόμη σημαντικό έργο αναπλάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη της Καρδίτσας. Πρόκειται για το έργο «Ανάπλαση πεζοδρομίων κεντρικών δρόμων», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας». Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης, το έργο ανέλαβε να εκτελέσει η κοινοπραξία «Η. Ευθυμίου – Κ. Πρίτσας», με τη σχετική σύμβαση να ανέρχεται στο ύψος των 377.273,60 ευρώ.

Στο έργο περιλαμβάνεται η ανάπλαση πεζοδρομίων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, αλλά και τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις θα γίνουν στα πεζοδρόμια:

-Της οδού Αζά, όπου ξεκίνησαν ήδη  και συγκεκριμένα στο τμήμα από Καποδιστρίου – Ιεζεκιήλ.

– Ηρώων Πολυτεχνείου, από το ύψος της οδού Υψηλάντου έως τη Δ. Λάππα.

– Βασιαρδάνη και Νικηταρά από το ύψος της οδού Χατζημήτρου έως την οδό Τζέλλα).

-Τμήματα των οδών Ταλιαδούρου και Τρικάλων.

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται καθαιρέσεις, εκσκαφές και απομάκρυνση των προϊόντων καθαίρεσης των υπαρχόντων πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων, υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ και εγκατάσταση νέου φωτισμού.

Σε όλα τα πεζοδρόμια της ανάπλασης θα γίνει «βύθιση» στην αρχή και το τέλος κάθε οικοδομικού τετραγώνου για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

Επίσης θα τοποθετηθεί ηλεκτρικό δίκτυο, ιστοί και φωτιστικά σώματα, καθώς και αντικατάσταση των καλυμμάτων των φρεατίων.

Ανά αποστάσεις θα φυτευτούν δένδρα και θα τοποθετηθούν μεταλλικά αντανακλαστικά κολωνάκια.

Το έργο βάση της σύμβασης που υπογράφτηκε στις αρχές Μαρτίου θα πρέπει να παραδοθεί εντός 20 μηνών.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης δήλωσε σχετικά με το υπό εκτέλεση έργο:

«Με το συγκεκριμένο έργο παρεμβαίνουμε ολοκληρωμένα σε κεντρικά σημεία της πόλης, αναβαθμίζοντάς τα αισθητικά και λειτουργικά. Η πόλη έχει ανάγκη από τέτοιες παρεμβάσεις και η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει και άλλα έργα αναπλάσεων που θα βελτιώσουν την εικόνα τόσο της πόλης, όσο και των Τοπικών Διαμερισμάτων».

Προηγούμενο άρθρο Άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία η ιστοσελίδα της Ν.Α. Καρδίτσας